ΤΟΠΙΚΑ

Απολυμάνσεις στα λεωφορεία, εκδοτήρια και στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου

απολυμάνσεις-στα-λεωφορεία-εκδοτήρι-171310

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό αλλά και στους εργαζομένους η διοίκηση των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου λαμβάνει δραστικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό (COVID-19). Από χθες ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις σε όλα τα λεωφορεία, σε όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων και σε όλες τις κεντρικές στάσεις όπου υπάρχουν στέγαστρα και χώρος αναμονής επιβατών.

Ο πρόεδρος των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου κ. Νίκος Ευαγγελινός σε δήλωσή του τόνισε πως «στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται πανελλαδικά για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό του κορονοΐού θεωρούμε χρέος μας να προβούμε και εμείς στην απαραίτητη λήψη μέτρων ώστε τα λεωφορεία αλλά και όλοι οι χώροι συνδιαλλαγής, αναμονής και εργασίας της εταιρείας μας να είναι άκρως ασφαλείς για το επιβατικό κοινό αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως στο πλαίσιο αυτό από εχθές απολυμαίνονται με ειδικά σκευάσματα και συγκεκριμένα ειδικά βιολογικά απολυμαντικά εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ όλα τα λεωφορεία, τα εκδοτήρια εισιτηρίων αλλά και οι στάσεις στις οποίες υπάρχουν στέγαστρα και χώρος αναμονής επιβατών.

Η απολύμανση θα γίνεται σε καθημερινή βάση τόσο στην έναρξη και στην λήξη της βάρδιας όσο και ενδιάμεσα των δρομολογίων σε όλο το εσωτερικό των λεωφορείων. «Το βασικό μέλημα μας είναι όχι μόνο να νιώθει αλλά και να είναι ασφαλές το επιβατικό κοινό. Μεγάλη προσοχή δίνουμε ειδικά στο εσωτερικό των λεωφορείων πόρτες, χειρολαβές και μπάρες, καθίσματα τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά», σημειώνει ο κ. Ευαγγελινός.

Σε ότι αφορά την προστασία των εργαζομένων οι Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου προχωρούν άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς (κεντρικό σταθμαρχείο), εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.

«Εκατοντάδες πολίτες χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου για τις μετακινήσεις τους στην πόλη και για το λόγο αυτό η διοίκηση φροντίζει ώστε να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής εντός των οχημάτων, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία της Δημόσιας Υγείας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγελινός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου