ΤΟΠΙΚΑ

Επέκταση των μέτρων του κορονοϊού στα ξενοδοχεία ζητεί η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

επέκταση-των-μέτρων-του-κορονοϊού-στα-162593

Επέκταση των μέτρων κλεισίματος των επιχειρήσεων λόγω του κορονοϊού και στα ξενοδοχεία ζητεί με επιστολή της προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ενωσης, Γιώργος Ζαφείρης, τονίζεται ότι παραμένει άλυτο το πρόβλημα των ξενοδοχείων της Μαγνησίας, τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν μηδενικές κρατήσεις.

«Σας επισημάναμε και στα προηγούμενα έγγραφα μας ότι πέραν των μηδενικών κρατήσεων υπάρχει και το μεγάλο πρόβλημα της επιστροφής των προκαταβολών, η οποία προκαλεί μηδενική ρευστότητα. Θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των εργαζομένων θέμα για το οποίο πιστεύουμε πρέπει να προβλεφθεί η αναστολή των σχέσεων εργασίας, η ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας, φυσικά με την υποχρέωση να επαναπροσληφθούν μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Συμφωνούμε απόλυτα με την απαγόρευση λειτουργίας των εποχικών καταλυμάτων και πιστεύουμε ότι έτσι προστατεύονται οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι. Το μέτρο αυτό πρέπει να επεκταθεί και σε εμάς διότι όπως σας περιγράψαμε η κατάσταση στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας είναι καταστροφική. Επισημάναμε προ ημερών και προβλέψαμε τι θα συμβεί. Δυστυχώς είχαμε απόλυτο δίκιο. Πρέπει να δράσετε άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να λυθεί το πρόβλημα», αναφέρει.

«Λύστε το πρόβλημα γιατί ήδη είναι αργά. Αναμένουμε από τους βουλευτές, τα στελέχη της κυβέρνησης, την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού την πλήρη στήριξή τους. Φυσικά το πρόβλημα αυτό το έχουν όλα τα καταλύματα και όλα τα γραφεία ταξιδιών της περιοχής μας», προσθέτει ακόμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου