ΤΟΠΙΚΑ

Ασφαλισμένοι αδυνατούν να κάνουν την αγωγή τους

ασφαλισμένοι-αδυνατούν-να-κάνουν-την-764511

Αδυνατούν να καλύψουν τη φαρμακευτική τους αγωγή οι ασφαλισμένοι. Σε διημερίδα που ολοκληρώθηκε χθες στη Λάρισα με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΟΦ Δημήτρη Λιντζέρη, επισημάνθηκε ότι η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα έχει πέσει στα 175 ευρώ ανά ασφαλισμένο, όταν στην Ευρώπη είναι στα 320 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Μαγνησίας, Κώστας Ματσιόλης, επισήμανε ότι η φαρμακευτική δαπάνη βαίνει μειούμενη, με αποτέλεσμα ο ασφαλισμένος να πιέζεται πλέον να τηρήσει τη φαρμακευτική του αγωγή.

Ο ίδιος εξήγησε ότι: «ο ασφαλισμένος δυσκολεύεται να καλύψει τη συμμετοχή στα φάρμακα και το προσδόκιμο ζωής μειώνεται», συμπλήρωσε.

Την ίδια στιγμή, τα φαρμακεία έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα να απειλούνται με λουκέτο 6.000 από 12.000 φαρμακεία πανελλαδικά.

Κινήσεις μεταφοράς φαρμακείων στο κέντρο του Βόλου, όπως και επεκτάσεις με είδη ομορφιάς, αποδεικνύουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τα φαρμακεία επιβιώνουν σε εχθρικές συνθήκες, όμως η συστέγαση μπορεί να αποτελέσει λύση.

Οπως είπε: «η Πολιτεία θα πρέπει να νομοθετήσει ρύθμιση και να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η στελέχωση του ΕΟΦ με επαρκές προσωπικό, ώστε να υπάρχει καλύτερος έλεγχος, ενώ διερευνήθηκε η συνδρομή που μπορούν να έχουν τα φαρμακεία στο συμβουλευτικό κομμάτι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου