ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις

συμμετείχαν-σε-εκπαιδευτικές-δράσει-764368

Μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου «Προμηθέας» στο πλαίσιο των μαθημάτων Γεωγραφίας και Βιολογίας

Οι μαθητές των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Βόλου «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» εμπλούτισαν τις γνώσεις τους στο μάθημα της Γεωγραφίας και της Βιολογίας αντίστοιχα, με τη συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βόλου «Μαθαίνω για τα Ηφαίστεια. Το Ηφαίστειο του Βόλου» και «Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία».

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου, παρακολούθησαν διάλεξη στο χώρο του σχολείου σχετική με τα ηφαίστεια. Έμαθαν για τα είδη των ηφαιστείων και των πετρωμάτων καθώς και τον τρόπο δημιουργίας και τα είδη τους. Επίσης, αναλύθηκαν οι θετικές αλλά και αρνητικές επιδράσεις στην κοινωνία και στο περιβάλλον που μπορεί να φέρει η ύπαρξη ενός ηφαιστείου σε μια περιοχή. Κατόπιν επισκέφθηκαν για να δουν στις Μικροθήβες, από κοντά, το -κατά πολλούς άγνωστο- ηφαίστειο της Μαγνησίας. Εκεί ξεναγήθηκαν και συνέλλεξαν ελαφρόπετρες αλλά και ηφαιστειακά πετρώματα. Τέλος, για να επισφραγιστεί ευχάριστα η επίσκεψή τους, έπαιξαν ένα παιχνίδι μέσω ερωτηματολογίου που σκοπό είχε να εμπεδώσει τις νεοαποκτηθείσες γνώσεις τους πάνω στα ηφαίστεια.

Μια εβδομάδα αργότερα, την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, παρακολούθησαν και πάλι διάλεξη στο χώρο του σχολείου, αυτή τη φορά στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η εξέλιξη των ζώων στη Μαγνησία». Είδαν εικόνες σχετικές με την εξέλιξη των ζώων αλλά και του ανθρώπινου είδους και τους δόθηκε η ευκαιρία να υποβάλλουν ερωτήσεις και απορίες. Η επόμενη φάση του προγράμματος συνεχίστηκε με επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στην «Αίθουσα της Γης», είδαν εκθέματα σχετικά με την εξέλιξη των ζώων και του ανθρώπου, αλλά και την εξέλιξη των ζώων ειδικά στη Μαγνησία. Στην «Αίθουσα της Ζωής», ήλθαν σε επαφή με μοναδικά γεωλογικά φαινόμενα, απολιθώματα-απομεινάρια και τέλος επισκέφτηκαν την «Αίθουσα του Ανθρώπου».

Σημαντικά στοιχεία, φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα εντυπώσεων των μαθητών θα εμπλουτίσουν την ηλεκτρονική και έντυπη εφημερίδα του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου