ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα στήριξης των προσφύγων από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών

κάλεσμα-στήριξης-των-προσφύγων-από-το-762350

Κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην Αλλη Μεριά απευθύνει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας, ο οποίος επισκέφτηκε την Πέμπτη τους πρόσφυγες.

Τα μέλη του Συλλόγου παρέδωσαν στους πρόσφυγες πάνες και παιχνίδια για τα παιδιά σαν μια συμβολική κίνηση για να τους δείξουν ότι βρίσκονται κοντά τους και νοιάζονται για τα προβλήματά τους.

Ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο διαβίωσής τους και κατέγραψε τις άμεσες ανάγκες.

Συγκεκριμένα οι άμεσες ανάγκες αφορούν σε γραφική ύλη, πάνες για νεογέννητα αλλά και το νούμερο 4 και 7, σερβιέτες και μωρομάντηλα. Ακόμη αφορούν σε παπούτσια γυναικεία κατά προτίμηση χωρίς τακούνι από νούμερο 36-40 , ανδρικά από 40-43 και παιδικά, μαξιλαράκια για νεογέννητα και βρέφη, 1 καροτσάκι, παρκοκρέββατο ή κούνια, ρούχα για εύσωμο κορίτσι 10 ετών και παπούτσια 35 νούμερο για την ίδια.

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσπάθειά του.

Συγκεντρώνει είδη ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο Βόλου σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη στο διάστημα από τις 18:30 έως τις 20:30.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες και τις μητέρες, πρόσφυγες και μετανάστριες, Η αλληλεγγύη μας είναι και θα είναι αμέριστη, έμπρακτη, σταθερή και διαρκής. Πέρα από τα προσωρινά μέτρα ανακούφισης, το βλέμμα και οι αγώνες μας στρέφονται σ’ ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση», προσθέτει σε ανακοίνωσή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου