ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους πρόσφυγες στην Άλλη Μεριά ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

κοντά-στους-πρόσφυγες-στην-άλλη-μεριά-261761

Επίσκεψη στους πρόσφυγες που διαμένουν στην Άλλη Μεριά πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι γυναίκες –μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ν. Μαγνησίας και έκαναν μια πρώτη γνωριμία μαζί τους, με τη βοήθεια του μεταφραστή.

Στη συνέχεια, έπαιξαν με τα παιδιά με διάφορα παιχνίδια με τραγούδια, τους μοίρασαν γλυκίσματα, χυμούς και μπαλόνια.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από τη Διοίκηση του Συλλόγου: «η ανταπόκριση των προσφυγόπουλων μας συγκίνησε ιδιαίτερα και τους υποσχεθήκαμε ότι θα τους επισκεφτούμε πολύ σύντομα, όπως μας ζητούσαν επανειλημμένα. Τέλος μιλήσαμε με τους υπεύθυνους της δομής, πληροφορηθήκαμε για τις ανάγκες που υπάρχουν (ρουχισμός, φάρμακα κ.α.) – ώστε να τους βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες και τις μητέρες, πρόσφυγες και μετανάστριες, που κρατούνται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, απαιτούμε να κλείσουν όλα τα hotspots και να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπή κέντρα φιλοξενίας. Η αλληλεγγύη μας είναι και θα είναι αμέριστη, έμπρακτη, σταθερή και διαρκής. Πέρα από τα προσωρινά μέτρα ανακούφισης, το βλέμμα και οι αγώνες μας στρέφονται σ’ ένα μέλλον χωρίς πολέμους, εκμετάλλευση και καταπίεση».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου