ΤΟΠΙΚΑ

Ζητά δημόσιες θεραπευτικές κοινότητες

ζητά-δημόσιες-θεραπευτικές-κοινότητ-14463

Δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες ζητεί ο Δημοκρατικός Σύλλογος Μαγνησίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, που τιμήθηκε προχθές. «Διεκδικούμε: Αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες θεραπευτικές κοινότητες «στεγνών» προγραμμάτων σε όλη την επικράτεια ανάλογα με τις ανάγκες. Προγράμματα που στοχεύουν στην πλήρη απεξάρτηση και την ισότιμη κοινωνική επανένταξη, με εξειδίκευση στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών ζητεί: «Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στα στρατόπεδα. Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων. Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση».

Στην ίδια ανακοίνωση, τα μέλη του Συλλόγου λένε «όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης. Κανένας αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των ναρκωτικών σε «σκληρά – μαλακά». Οχι στη λειτουργία χώρων εποπτευόμενης χρήσης».

Ζητούν μέτρα για την προστασία όλων των τοξικοεξαρτημένων από την πανδημία του κορονοϊού και «ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των Κέντρων Πρόληψης και των θεραπευτικών προγραμμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου