ΤΟΠΙΚΑ

Οργανισμός Λιμένος κατά καταστημάτων

οργανισμός-λιμένος-κατά-καταστημάτω-760607

Μετά από μηνιαία καθυστέρηση για τις οφειλές

Εναντίον καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στρέφεται ο ΟΛΒ προκειμένου να εξασφαλίζει το αντάλλαγμα από τη χρήση του ακάλυπτου χερσαίου λιμενικού χώρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού αποφάσισε να προχωρήσει στη λήψη αναγκαστικών μέτρων ώστε να πιέσει για να πληρωθεί το αντάλλαγμα για την παραχώρηση της χρήσης για εναπόθεση τραπεζοκαθισμάτων.

Η απόφαση αφορά σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία του Βόλου που καταλαμβάνουν συνολικά 317 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η συνολική οφειλή ανέρχεται στις 7.000 ευρώ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ συμφώνησε να στείλει τα αιτήματα στην Κτηματική Υπηρεσία προκειμένου να ληφθούν τα μέτρα προστασίας δημοσίων και κοινόχρηστων χώρων.

Επιπλέον, ο ΟΛΒ έστειλε τους χρηματικούς καταλόγους στην Εφορία Βόλου για να εισπράξει τα οφειλόμενα ποσά από τη χρήση των κοινοχρήστων χώρων.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου οδηγήθηκε στη λήψη δυσμενών μέτρων προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές, μετά από καθυστέρηση ενός μήνα για την καταβολή των αντιτίμων.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στηρίζεται στο γεγονός ότι τα καταστήματα δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις δόσεις που είχαν συμφωνήσει με σύμβαση για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Η δεύτερη και τελευταία δόση που έπρεπε να πληρώσουν οι καταστηματάρχες έληξε στις 10 Νοεμβρίου.

Στην πρώτη περίπτωση, η οφειλή είναι ύψους 530 ευρώ από συνολικό τίμημα 1.060 ευρώ για αξιοποίηση λιμενικού χώρου συνολικού εμβαδού 23,25 τετραγωνικών μέτρων. Στη δεύτερη, η οφειλή είναι ύψους 4.654 ευρώ για αξιοποίηση απλής χρήσης χερσαίου λιμενικού χώρου εμβαδού 204 τ. μ. Στην τρίτη, η οφειλή είναι ύψους 2.053 ευρώ για τη χρήση 90 τ. μ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου