ΤΟΠΙΚΑ

Δυσαρέσκεια εμπόρων για εορταστικό ωράριο

δυσαρέσκεια-εμπόρων-για-εορταστικό-ω-763316

«Νεκρή ημέρα» για την εμπορική αγορά χαρακτηρίζουν οι έμποροι την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου – Επιθυμούν να λειτουργήσουν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου

Δώρον – άδωρον θα είναι φέτος, όπως και πέρσι για την εμπορική αγορά οι Κυριακές που θα λειτουργήσουν τα καταστήματά τους ενόψει της εορταστικής περιόδου. Παρότι, στην πλειοψηφία τους οι καταστηματάρχες του Βόλου επιθυμούν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του χρόνου, όπως συνέβαινε κατά παράδοση όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα δύο τελευταία χρόνια βάσει του Νόμου των επτά Κυριακών τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν τις Κυριακές 14 και 21 Δεκεμβρίου.

Η ίδια κατάσταση ίσχυε και πέρυσι, δηλαδή σύμφωνα με το Νόμο, την τελευταία Κυριακή του χρόνου τα καταστήματα της εμπορικής αγοράς παρέμειναν κλειστά. Ετσι, ορισμένοι μαγαζάτορες πήραν το ρίσκο και άνοιξαν τα καταστήματά τους ωστόσο υπό τον φόβο των προστίμων έκλεισαν τα καταστήματα πριν το μεσημέρι.

Τη δυσαρέσκειά του για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές 14 και 21 Δεκεμβρίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος, αναφέροντας πως αν μπορούσαν να επιλέξουν θα διάλεγαν να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους στις 28 Δεκεμβρίου, ωστόσο βάσει του Νόμου δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. «Δεν συμφωνούμε με τις δύο Κυριακές αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δεν θέλει την ανάπτυξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσέλιος.

Οι «Εμποροι – Ενάντια στην κρίση» για τις Κυριακές

Απαράδεκτο χαρακτηρίζουν επίσης οι «Εμποροι – Ενάντια στην κρίση» το Νόμο που ορίζει τις Κυριακές 14 και 21 Δεκεμβρίου ανοιχτά τα καταστήματα και προτείνουν στον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου να διεκδικήσει τα καταστήματα να είναι ανοικτά μια Κυριακή και συγκεκριμένα αυτή στις 28 Δεκεμβρίου.

Επίσης, οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» προτείνουν την παραμονή πρωτοχρονιάς 31 Δεκεμβρίου τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά με συνεχές ωράριο 10.00 με 18.00 κι όχι μέχρι τις 20.00 ή τις 21.00.

Σε ό,τι αφορά την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, οι «Εμποροι – Ενάντια στην κρίση» εκτιμούν πως θα είναι μια μέρα «νεκρή» για την αγορά με δεδομένο ότι κανείς ακόμα δεν θα έχει πληρωθεί για να κάνει τις χριστουγεννιάτικες αγορές του ενώ παράλληλα καλούν το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει τα τοπικά καταστήματα και όχι τα πολυκαταστήματα.

Οσον αφορά το εορταστικό ωράριο στην εμπορική αγορά του Βόλου αναμένεται να ξεκινήσει από την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Το ακριβές ωράριο που θα ισχύσει στα καταστήματα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου