ΤΟΠΙΚΑ

Εκστρατεία ενημέρωσης από τον «Ιππόκαμπο»

εκστρατεία-ενημέρωσης-από-τον-ιππόκ-760426

Στο 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

Ενημερωτική εκστρατεία στο 5ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας πραγματοποίησαν τα μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» την περασμένη Τρίτη 2 Δεκεμβρίου, ύστερα από σχετική πρόσκληση, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η ΣΤ’2 τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας ετοίμασε μια σύντομη παρουσίαση κάνοντας διαθεματική προσέγγιση της έννοιας της Αναπηρίας. Αρχικά, προσέγγισαν το θέμα θρησκειολογικά και πιο αναλυτικά μέσα από το θαύμα του Χριστού και της θεραπείας του παράλυτου στην Καπερναούμ.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ότι «οι μαθητές έδωσαν το στίγμα ότι ο χριστιανισμός είναι πρωτοπόρος στη συμπαράσταση προς τα ανήμπορα άτομα και ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως διωκόμενοι αμαρτιών αλλά ως άτομα που ελπίζουν στη Θεία βοήθεια. Αφήνοντας πίσω την οπτική γωνία της θρησκείας, συνέχισαν στα μονοπάτια της ιστορίας και ανακάλυψαν ότι στον «Καιάδα» δεν πετούσαν ανάπηρα βρέφη αλλά τιμωρούσαν τους ποινικά διωκόμενους».

Τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί μέσα από την όλη διαδικασία συμφώνησαν πως ήταν ένα μάθημα διαφορετικότητας που τους γέμισε εφόδια και καλλιέργησε σε μεγαλύτερο βαθμό την «ανθρωπιά» τους.

Αρχικά στην εκδήλωση οι μαθητές παρακολούθησαν 20λεπτο βίντεο και στη συνέχεια έκαναν ερωτήσεις στα μέλη του «Ιππόκαμπου», καθισμένοι οι ίδιοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί σε αναπηρικά αμαξίδια. «Θέλησαν έτσι να δηλώσουν δύο πράγματα: ότι είμαστε ισότιμοι στην κοινωνία και προσπαθούν να μας κατανοήσουν. Επίσης συμφωνήσαμε σε περαιτέρω συνεργασία βγαίνοντας μαζί στην κοινωνία του Βόλου, αναζητώντας προβλήματα και λύσεις, γιατί όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν είναι σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση του «Ιππόκαμπου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου