ΤΟΠΙΚΑ

Ένας τόνος πλαστικά καπάκια!

ένας-τόνος-πλαστικά-καπάκια-79553

Τα χρήματα παραδόθηκαν χθες στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου

Ενας τόνος πλαστικά καπάκια, που αντιστοιχούν περίπου σε 700.000 πλαστικά καπάκια συγκεντρώθηκαν από την Κουζίνα Αλληλεγγύης και παραδόθηκαν σε τοπική βιοτεχνία, έναντι του ποσού των 300 ευρώ, το οποίο παραδόθηκε στο Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» για την αγορά ενός αναπηρικού αμαξιδίου.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Η προσπάθεια συγκέντρωσης των πλαστικών καπακιών, ξεκίνησε από την Κουζίνα Αλληλεγγύης τον περασμένο Ιανουαρίου και χθες παραδόθηκαν σε τοπική βιοτεχνία έναντι του ποσού των 300 ευρώ. Μάλιστα, χθες η συντονίστρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης κ. Αγγελική Ιωαννίτη παρέδωσε τα χρήματα στον πρόεδρο του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων κ. Κωνσταντίνο Κουσουτζή.

«Χούφτα – χούφτα και σακουλάκι – σακουλάκι καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 1 τόνο πλαστικά καπάκια, που αντιστοιχούν περίπου σε 700.000 καπάκια», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η συντονίστρια της Κουζίνας Αλληλεγγύης κ. Αγγελική Ιωαννίτη, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για ένα τεράστιο όγκο καπακιών και η προσπάθεια ξεκίνησε από τον περασμένο Ιανουάριο. Σαν Κουζίνα Αλληλεγγύης θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να συλλέγουμε καπάκια και να βοηθάμε από την πλευρά μας όσο περισσότερο μπορούμε».

Από την Κουζίνα Αλληλεγγύης είναι η δεύτερη φορά που συλλέγεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός πλαστικών καπακιών. Την πρώτη φορά που συγκεντρώθηκε 1 τόνος τα χρήματα που συγκέντρωσε η Κουζίνα Αλληλεγγύης τα παρέδωσε στο Ειδικό Σχολείο Βόλου.

Ερωτηθείσα η κ. Ιωαννίτη εάν ο κόσμος ανταποκρίνεται στη συλλογή καπακιών, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται τεράστια προσπάθεια από ιδιώτες για δύο λόγους, για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για να προσφέρουν βοήθεια στα Σωματεία που χρειάζονται.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» κ. Κωνσταντίνος Κουσουτζής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Για το Σωματείο μας είναι μια ιδιαίτερη μέρα καθώς για πρώτη φορά λαμβάνουμε μια επιταγή χρημάτων για να τη διαθέσουμε σε κάποιον συνάνθρωπό μας έτσι ώστε να αγοράσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο, για να μπορεί να κινηθεί. Πραγματικά μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο κόσμος συμμετέχει στη συλλογή καπακιών. Για εμάς επόμενος στόχος είναι να συγκεντρωθεί ξανά εκ νέου ένας ακόμη τόνος πλαστικά καπάκια γιατί όσο ποιο γρήγορα γίνει, τόσο ποιο γρήγορα ένας συμπολίτης μας θα αποκτήσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο».

Σχετικά άρθρα:

Καπάκια για δύο αναπηρικά αμαξίδια

45 τόνοι πλαστικά καπάκια

Συγκέντρωσε 20.000 καπάκια

Ανακυκλώνουν υλικά για να καλύψουν λειτουργικά έξοδα

Παρέδωσαν καπάκια

Συλλογή πλαστικών καπακιών από τους Εθελοντές της Ανωσης

Συγκέντρωσε 400.000 καπάκια

Ε.Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΒΟΛΟΥ: ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΜΑΞΙΔΙΑ

Τα καπάκια έγιναν αμαξίδιο

Βραβεία σε 12 δημοτικά σχολεία

Συγκεντρώθηκαν 138.000 καπάκια

Σύγχρονοι Σαμαρίτες εν δράσει

Συγκέντρωσαν 110.000 καπάκια!

Συγκέντρωσαν 32.000 καπάκια!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου