ΤΟΠΙΚΑ

Αποτεφρωτήριο νεκρών στο Βόλο

αποτεφρωτήριο-νεκρών-στο-βόλο-757540

Μέσα στο 2015 θα τεθούν τα θεμέλια – Θετική εμφανίζεται η νέα δημοτική αρχή σύμφωνα με την Ενωση Επαγγελμάτων Κηδείας και Ταριχευτών Ελλάδος

Τα «θεμέλια» για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στο Βόλο αλλά και Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας αναμένεται να μπουν μέσα στο 2015, σύμφωνα με πληροφορίες της Ενωσης Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Μάλιστα, σύμφωνα με το μέλος της Ενωσης Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος κ. Νίκο Αγγελέτο η νέα δημοτική αρχή Βόλου εμφανίζεται θετική στην προοπτική να δημιουργηθεί αποτεφρωτήριο νεκρών στο Βόλο.

Επίσης όσον αφορά τη δημιουργία Σχολής Επαγγελμάτων Κηδείας, ο κ. Αγγελέτος ανέφερε ότι το θέμα προχωράει και μάλιστα τους πρώτους μήνες του 2015 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Βόλο Παγκόσμιο Συνέδριο με αφορμή την ίδρυση της σχολής. «Ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2015 θα προχωρήσει το θέμα της σχολής, για την οποία έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον. Αλλωστε μέσα από την σχολή θα κατοχυρωθεί και θα αναγνωριστεί από την πολιτεία το επάγγελμα. Ουσιαστικά, όπως συμβαίνει σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους έτσι και εμείς ζητάμε από την πολιτεία όσοι ανοίγουν ένα γραφείο τελετών να πληρούν ορισμένες προδιαγραφές», επεσήμανε ο ίδιος.

Προβληματισμός για τους ψυκτικούς θαλάμους νεκρών

Οσον αφορά το θέμα των ψυκτικών θαλάμων νεκρών ο κ. Αγγελέτος επεσήμανε ότι υπάρχει προβληματισμός στην Ενωση σχετικά με το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας δεν γίνονται σωστοί έλεγχοι ενώ σε άλλες τουριστικές περιοχές όπως η Σκιάθος, η Μύκονος, η Ρόδος κ.α. δεν υπάρχουν καν ψυκτικοί θάλαμοι νεκρών. Στις περιοχές που υπάρχουν ψυκτικοί θάλαμοι η διαχείριση ανήκει στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ μέσα στις προθέσεις της Ενωσης είναι η διαχείρισή τους να περάσει στους ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.

Τέλος, όσον αφορά τις προχθεσινές εκλογές Ενωσης Λειτουργών Κηδειών και Ταριχευτών Ελλάδος πλειοψηφών σύμβουλος αναδείχθηκε ο κ. Νίκος Αγγελέτος ωστόσο η νέα διοίκηση θα συγκροτηθεί σε σώμα τις προσεχείς ημέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου