ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντική διάκριση για τον καθηγητή Ελευθέριο Χ. Τσουκαλά

σημαντική-διάκριση-για-τον-καθηγητή-ε-748777

Ελαβε το βραβείο «Humboldt Prize 2009»

Το Βραβείο Humboldt που είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση της Γερμανίας για ξένους διεθνείς επιστήμονες, έλαβε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ελευθέριος Τσουκαλάς.

Το ίδρυμα Ηumboldt είναι κρατικός φορέας που προάγει την αριστεία στην επιστημονική έρευνα στη Γερμανία. Για το 2009 το βραβείο αυτό απονεμήθηκε στον καθηγητή Ε. Χ. Τσουκαλά, για την επιστημονική συνεισφορά του στην ανάπτυξη των επιστημών ευφυών ενεργειακών συστημάτων.

Ο Ε. Χ. Τσουκαλάς είναι καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει 250 ερευνητικές δημοσιεύσεις και το βιβλίο Fuzzyand Neural Approachesin Engineering (JohnWiley, Νέα Υόρκη, 1997). Ο καθηγητής Ε. Χ. Τσουκαλάς έχει διατελέσει σύμβουλος του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (International Atomic Energy Agency (IAEA), του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (US Department of Energy), της Αρχής Πυρηνικής Ασφαλείας της Κίνας, του Υπουργείου Επιστήμης, Ερευνας και Τεχνολογίας της Σιγκαπούρης (ASTAR), της Ακαδημίας Αθηνών, του Υπουργείου Βιομηχανίας και της Γενικής Γραμματείας Ερευνας και Τεχνολογίας της Ελλάδας.

Η σημαντική αυτή διάκριση τιμά ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου