ΤΟΠΙΚΑ

Τέλη Ιανουαρίου σε λειτουργία ο αξονικός

τέλη-ιανουαρίου-σε-λειτουργία-ο-αξονι-748789

Νέοι ορίζοντες στο ακτινοδιαγνωστικό κομμάτι του Αχιλλοπούλειου

Υπογράφηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση του νέου αξονικού τομογράφου. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, το οποίο η Διοίκηση κατακύρωσε με 513.676 ευρώ κερδίζοντας όλες τις προσφυγές με ένδικα μέσα. Το υπερσύγχρονο μηχάνημα θα αντικαταστήσει το υπάρχον πεπαλαιωμένο που παρουσίαζε συχνά βλάβες με αποτέλεσμα την ανείπωτη ταλαιπωρία ασθενών αλλά και την οικονομική αιμορραγία του Νοσοκομείου εν μέσω κρίσης. Η λειτουργία του τέλη Ιανουαρίου ανοίγει νέους ορίζοντες στον ακτινοδιαγνωστικό τομέα του Αχιλλοπούλειου.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η υλοποίηση του έργου, όπως τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, γίνεται σε χρόνο ρεκόρ, από την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ μόλις στα τέλη του 2013. «Αυτό οφείλεται στην αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των υπηρεσιών και του Διοικητή του Νοσοκομείου. Στο τέλος Ιανουαρίου οι ασθενείς του Νοσοκομείου θα έχουν τον υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο, που αξίζει στους πολίτες του 2015» πρόσθεσε.

«Κερδίσαμε ένα στοίχημα, μία πρόκληση για το μέλλον. Ένα στοίχημα με τον κακό μας εαυτό και τη δεισιδαιμονία που ταλανίζει το δημόσιο» τόνισε από την πλευρά του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Κώστας Καραμπάτσας.

Για τον αγώνα για την υλοποίηση του έργου, ο Διοικητής αναφέρθηκε στους συμπαραστάτες του και την ομάδα έργων του ΕΣΠΑ. Το Νοσοκομείο επισήμανε ότι κέρδισε και σε αυτόν και σε όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς όλες τις προσφυγές και τα ένδικα μέσα που έγιναν. «Ο ακτινοδιαγνωστικός τομέας είναι επαρκώς καλυμμένος. Τέλος Γενάρη ελπίζω να υπογραφεί και η σύμβαση για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό των Κέντρων Υγείας που επίσης τελειώνει. Θα ζητήσουμε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να είναι αρωγός και στο άλλο μεγάλο έργο για το μεγαλύτερο σε κλίνες Νομαρχιακό Νοσοκομείο, το μαγνητικό τομογράφο, για να συμπληρωθεί ο ακτινοδιαγνωστικός τομέας» πρόσθεσε.

Αλλάζει το τοπίο στο Νοσοκομείο Βόλου. Ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος υπογράμμισε ότι ανοίγουν ορίζοντες στο ακτινοδιαγνωστικό κομμάτι, τόσο για τα επείγοντα όσο και για τους ασθενείς εσωτερικά. «Θα πρέπει να αποδώσουμε εύσημα σε όσους συνεργάστηκαν, ώστε σήμερα να έχουμε ένα σύγχρονο μηχάνημα που θα μας βοηθήσει αφάνταστα στη διαγνωστική και θεραπευτική δουλειά μας» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, Αθανάσιος Λιούπης, τόνισε τη σημασία του αξονικού στην έγκαιρη και γρήγορη διάγνωση, στις θεραπείες για τους αρρώστους. «Οταν συμπληρωθεί με τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπως υπερηχογράφους κι άλλα μηχανήματα, με τις προσλήψεις νέων γιατρών αλλά και με τα πράγματα που θα ζητήσουμε για το νέο ΕΣΠΑ, όπως ο Μαγνητικός τομογράφος, θα έχουμε ένα σύγχρονο ψηφιακό χειρουργείο και αιμοδυναμικό εργαστήριο, σε λίγα χρόνια. Θα πρόκειται για άλλο Νοσοκομείο» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Εταιρείας επισήμανε ότι πρόκειται για ένα μηχάνημα με χαμηλές ακτινοβολίες και σημαντική χρησιμότητα για τους ασθενείς της πόλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου