ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στον Βόλο για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος

διαμαρτυρία-εκπαιδευτικών-στον-βόλο-74328

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα στη 1 το μεσημέρι η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας έξω από τα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στον Βόλο.

Οι καθηγητές αντιδρούν στη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος για όσους μαθητές δεν θα βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου, τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, αποφάσισε το άνοιγμα όλων των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών και ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία», αναφέρει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια είχε απευθύνει χθες και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών όπως και ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου