ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή 1.500 καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας

επιστροφή-1-500-καθηγητών-στα-γυμνάσια-κα-91264

Μόλις έξι καθηγητές έκαναν στάση εργασίας με το «καλημέρα» – Ούτε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ δεν συμμετείχε σύσσωμο στην κινητοποίηση

Στα σχολεία τους επέστρεψαν από χθες οι 1.500 περίπου καθηγητές γυμνασίων και λυκείων, σύμφωνα με την εντολή του Υπουργείου Παιδείας. Η στάση εργασίας που προκήρυξε με το «καλημέρα» η Ομοσπονδία για τις τρεις πρώτες ώρες του ωραρίου και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τις τρεις επόμενες καταδικάστηκε σε αποτυχία.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, μόλις 6 στους 1.500 περίπου καθηγητές του νομού δήλωσαν ότι συμμετέχουν στην κινητοποίηση που προκήρυξαν ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην κινητοποίηση δεν συμμετείχε καν σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο της τοπικής ΕΛΜΕ. Ολοι οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκαν κανονικά στις θέσεις τους και από το πρωί συνεδρίαζαν οι σύλλογοι διδασκόντων για να λάβουν αποφάσεις για την κατάρτιση προγραμμάτων μαθημάτων και για τη διαμόρφωση των αιθουσών διδασκαλίας. Οι συνεδριάσεις μάλιστα έγιναν με βάση όλα τα απαιτούμενα μέτρα, με μάσκες, σε απόσταση 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο.

Σημαντικό είναι ότι από χθες, οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας έχουν στα χέρια τους αναλυτικές οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας για την επανέναρξη των μαθημάτων. Περιλαμβάνονται οδηγίες ακόμη και για τον τρόπο καθαριότητας.

Επιστροφή 2.000 μαθητών της γ’ Λυκείου

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Μαΐου σύμφωνα με το σχέδιο σταδιακής άρσης μέτρων της Κυβέρνησης, στις σχολικές αίθουσες θα κληθούν να επιστρέψουν οι μαθητές της γ’ λυκείου. Στη Μαγνησία πρόκειται για περίπου 2.000 τελειόφοιτους μαθητές. Βάσει των οδηγιών τα τμήματα θα «σπάσουν» στα δύο και τα μαθήματα θα γίνονται εκ περιτροπής (τη μία ημέρα το ένα τμήμα την άλλη το δεύτερο) με μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τάξη τους 15 και σε τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση του ενός από τον άλλο. Για τις ημέρες που οι μαθητές ενός τμήματος δεν θα είναι στο σχολείο θα υπάρχει πρόγραμμα μελέτης στο σπίτι. Δεν θα λειτουργούν κυλικεία, θα υπάρχουν αντισηπτικά, αερισμός των αιθουσών και καθαριότητά τους.

Ηδη εκπαιδευτικοί άρχισαν από χθες να συστήνουν τμήματα και παίρνοντας μέτρα να διαμορφώνουν αίθουσες με λιγότερα θρανία και καρέκλες για την υποδοχή των μαθητών της γ’ λυκείου.

Το στοίχημα είναι η ίδια η επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες διδασκαλίας. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο, ιδίως τον Μάιο, αυξάνονται κατακόρυφα οι απουσίες μαθητών της γ’ τάξης των λυκείων από τα σχολεία. Η συντριπτική πλειονότητα των μαθητών κρατά τις απουσίες για τον τελευταίο μήνα προκειμένου να αφιερωθεί στη μελέτη για την προετοιμασία για τις πανελλαδικές. Υπάρχουν δε και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες φροντιστήρια έχουν ορίσει και πρωινά μαθήματα για τους υποψηφίους.

Απολυμάνσεις σε σχολεία

Συνεχίζονται από συνεργεία του Δήμου Βόλου οι απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες που ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος επισκέφθηκε σχολικές μονάδες που πρόκειται να υποδεχθούν μαθητές από την ερχόμενη Δευτέρα, ζητώντας από τα μέλη των συνεργείων να είναι σχολαστικοί ως προς την απολύμανση όλων των χώρων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου