ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας

παράσταση-διαμαρτυρίας-ελμε-στη-δ-δ-ε-μ-101438

«Δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν ακραίες πολιτικές σε βάρος του δημόσιου σχολείου εν μέσω καραντίνας» διαμήνυσαν συνδικαλιστές

Σε συμβολική διαμαρτυρία με τη χρήση των απαραίτητων μέτρων προστασίας προχώρησαν χθες μέλη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Η ΕΛΜΕ διαμαρτύρεται επειδή «η κυβέρνηση προχωρά, με αντιδημοκρατικές ενέργειες, στην ψήφιση αντιεκπαιδευτικού νόμου εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία».

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας η τοπική ΕΛΜΕ επέδωσε ψήφισμα της ΟΛΜΕ στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, σύμφωνα με το οποίο «αποδεικνύεται πως η πανδημία αποτελεί ευκαιρία για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, να νομοθετήσει όλες εκείνες τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές, που είχε εξ αρχής στόχο να επιβάλλει. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως το βλέμμα της πολιτικής ηγεσίας είναι στραμμένο στην επόμενη ημέρα. Γι΄ αυτό και τρέχουν να προλάβουν να νομοθετήσουν υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το ΥΠΑΙΘ έχει χρέος να σεβαστεί τους θεσμοθετημένους, εδώ και πολλές δεκαετίες, κανόνες δημοκρατικού και θεσμικού διαλόγου και να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες με αρνητικό πρόσημο που θα καταδεικνύουν για μία ακόμα φορά περιφρόνηση στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.

Κάνουμε ξεκάθαρο με όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμεταλλευθεί την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση για τη χώρα μας και την ανθρωπότητα για να περάσει αντιεκπαιδευτικές και ακραίες πολιτικές σε βάρος του Δημόσιου σχολείου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου