ΤΟΠΙΚΑ

«Απαξίωση του Δήμου Βόλου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο»

απαξίωση-του-δήμου-βόλου-από-το-κεντρ-737464

Καταγγελία του Γ. Μουλά με αφορμή την εκδήλωση σε εμπορικό πλοίο για τη γιορτή των Θεοφανείων

Σε καταγγελία εις βάρος της ηγεσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, προχώρησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, Γεώργιος Μουλάς, με αφορμή τη διοργάνωση της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει «κατά την εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο σαλόνι του πλοίου ακτοπλοϊκής γραμμής, υπό την αιγίδα του τοπικού Λιμεναρχείου, ως είθισται μετά την λειτουργία και τον καθαγιασμό των υδάτων, διαδραματίστηκαν γεγονότα πρωτόγνωρα.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση αυτή καλούνται οι επίσημοι, όπως αυτό συνηθίζεται μαζί με άλλους προσκεκλημένους, τους οποίους καλεί το Λιμενικό.

Γνωρίζω, επειδή πολλές φορές έχω παρευρεθεί στην ετήσια αυτή εκδήλωση, ότι υπάρχει πάντα πρόβλεψη για τους προσκεκλημένους των τοπικών αρχών, πολιτών και στρατιωτικών, όπως και για τους κληρικούς.

Λόγω της στενότητας του χώρου τούτο ήταν πιο επιτακτικό. Δυστυχώς, για τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βόλου δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη ενώ για άλλους υπήρχε. Αν και προσήλθα νωρίς στο χώρο οι παρευρισκόμενοι λιμενικοί αξιωματούχοι, ανώτεροι και κατώτεροι, δεν επέτρεψαν τόσο σε εμένα, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και σε αντιδήμαρχο να καθίσουμε ούτε στην τρίτη σειρά καθισμάτων!

Αν είναι δυνατόν! Μας πρότειναν να πάμε στο βάθος ενώ υπήρχαν άφθονα καθίσματα για όλους, που στην εκδήλωση δεν ήταν πολλοί λόγω ψύχους και χιονόπτωσης.

Από το θλιβερό αυτό γεγονός συμπεραίνω, ότι η διοίκηση του τοπικού Λιμεναρχείου επέδειξε συμπεριφορά ανάρμοστη και αναίσχυντη προς τις τοπικές Αρχές και συγκεκριμένα προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βόλου.

Ειλικρινά, προβληματίζομαι για το πώς η σημερινή Διοίκηση του Λιμεναρχείου Βόλου θα μπορέσει να συνεργαστεί και σε μείζονα θέματα του λιμανιού του Βόλου και της πόλης γενικότερα, όταν με την απαξιωτική στάση της, δεν φροντίζει τουλάχιστον να φέρεται τυπικά. Εάν οι διοικούντες του Λιμενικού πρόκειται να κρατούν τέτοια στάση απέναντι στον Δήμο Βόλου, είναι καλύτερα να αναθεωρήσουν αυτήν για το γενικότερο καλό του Βόλου».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου