ΤΟΠΙΚΑ

Αμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. των εμπόρων ζητούν οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση»

αμεση-συνεδρίαση-του-δ-σ-των-εμπόρων-ζη-737480

Να συγκαλέσει συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας ζητούν με ανακοίνωσή τους οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση», με αφορμή τη ζημιά που υπέστησαν στις 31 Δεκεμβρίου λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην πόλη του Βόλου.

Αναλυτικότερα προτείνουν να γίνει άμεσα Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Ν. Ιωνίας για να διατυπώσει ως όργανο και να απαιτήσει συλλογικά τη στήριξη του εμπορικού κόσμου, να υπάρχει καταγραφή των ζημιών που έχει υποστεί ο εμπορικός κόσμος (είτε από αδιάθετο εμπόρευμα είτε από υλικές ζημιές), έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς.

Επίσης, προτείνουν να δοθεί δίμηνη παράταση της αποπληρωμής των υποχρεώσεων που έχει ο εμπορικός κόσμος απέναντι στην εφορία (ΦΠΑ, τέλη, ΕΝΦΙΑ κ.α.) αλλά και να ισχύσει το ίδιο και για τις ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, είτε κηρυχτεί ο Νομός σε έκτακτη ανάγκη είτε όχι.

Μεταξύ άλλων, οι «Εμποροι – Ενάντια στην Κρίση» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους ότι σε μια ήδη παγωμένη αγορά εξαιτίας της χαμηλής αγοραστικής δύναμης του καταναλωτικού κοινού, εξαιτίας των δυσβάσταχτων φόρων (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας κ.α.) σε συνδυασμό με τις περικοπές σε δώρα, μισθούς και συντάξεις, προστέθηκε και τοπάγωμα από το χιόνι που κάλυψε την πόλη, με αποτέλεσμα να μην δοθεί «το φιλί της ζωής» στην αγορά.

Στη συνέχεια υποστηρίζουν ότι από το Δήμο, την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία θα μπορούσαν να παρθούν ορισμένα μέτρα, ώστε να μετριαστεί το μέγεθος της οικονομικής ζημιά.

Τέλος, σημειώνουν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν αντιστοιχούν επιπόλαιες αποφάσεις και πρακτικές που θα αποβούν μη αποτελεσματικές επί της ουσίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου