ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία για τις μετεγγραφές από την Ενωση Πολυτέκνων

διαμαρτυρία-για-τις-μετεγγραφές-από-τ-72783

Καταγγέλλουν ότι ο υπουργός Παιδείας εφευρίσκει «μαϊμού» πολύτεκνους

Την απαράδεκτη μεθόδευση του υπουργείου Παιδείας, σχετικά με την απαγόρευση των μετεγγραφών στους επιτυχόντες του 10%, καταγγέλλει η Ενωση Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας με ανακοίνωσή της ζητώντας από τον υπουργό να κατανοήσει την κατάσταση και να διορθώσει το αυτονόητο.

Ειδικότερα η Ενωση Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας, στην ανακοίνωση υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Οι υποψήφιοι που έλαβαν φέτος 2014 μέρος στις Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του 10% και πέτυχαν, με ποια λογική το υπουργείο απαγορεύει σε αυτούς τους επιτυχόντες φοιτητές που διαγωνίστηκαν ξανά να ζητήσουν μεταφορά τα νέας τους θέσης που πέτυχαν; Δηλαδή το δικαίωμα της μετεγγραφής στους επιτυχόντες του 2014 δίνεται μόνο στο 90% και όχι στο 10% και ενώ ζητούσαμε επίμονα από τον Ιούνιο που γίνονταν εξετάσεις και μηχανογραφικά να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο αυτό το θέμα, έρχεται τώρα 17/9 και απαγορεύει ξαφνικά τις μετεγγραφές στους επιτυχόντες με το 10%».

Μεταξύ άλλων η Ενωση Πολυτέκνων Μαγνησίας, επισημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας εφευρίσκει «μαϊμού» πολύτεκνους, οι οποίοι εμφανίζονται ότι ζητούν μετεγγραφή.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση τονίζουν χαρακτηριστικά: «Ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος με την Υπουργική απόφαση που εξέδωσε και με την οποία ρυθμίζονται θέματα για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής των πολυτέκνων και άλλων ειδικών κατηγοριών στις Σχολές τις Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό και εφευρίσκει «μαϊμού» πολύτεκνους οι οποίοι θα εμφανισθούν ζητώντας μετεγγραφή και τούτο αφού στην υπουργική απόφαση επικαλείται τις διατάξεις του Νόμου 3454/2006, που αφορούν την απονομή της πολυτεκνικής ιδιότητας στους δικαιούχους από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, με την ίδια απόφαση αγνοεί προκλητικά και σκόπιμα τη διάταξη του ίδιου νόμου που ορίζει ρητά πως: Η ιδιότητα που πολυτέκνου αποδεικνύεται με το πιστοποιητικό της οικογενειακής κατάστασης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής Αρχής συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος».

Τέλος αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη μεθόδευση γίνεται σκοπίμως από τον υπουργό Παιδείας αφού στην υπουργική απόφαση, ως δικαιολογητικό προβλέπεται η προσκόμιση από τους πολυτέκνους μόνο του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, χωρίς αυτό να συνοδεύεται από πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας, επιδιώκοντας με τον τρόπο αυτό να εμφανίσει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό δήθεν πολυτέκνων που επιδιώκουν μετεγγραφή, αφού στην πραγματικότητα ο αριθμός των πράγματι πολύτεκνων θα είναι πολύ μικρότερος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου