ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν το σχολείο τους!

ψάχνουν-το-σχολείο-τους-121471

Σε εκκρεμότητα οι λειτουργικές τοποθετήσεις καθηγητών και οι μετεγγραφές των μαθητών

Μία ανάσα πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, καθηγητές και μαθητές… ψάχνουν το σχολείο τους! Δεν γνωρίζουν σε ποιο σχολείο θα τους βρει το πρώτο σχολικό κουδούνι κι αν σε αυτό θα παραμείνουν στη συνέχεια της σχολικής χρονιάς.

Με προβλήματα για καθηγητές και μαθητές ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη, το σχολικό έτος θα ανοίξει με περίπου 25 κενά καθηγητών ιδίως στις ειδικότητες της βιολογίας, φυσικής και χημείας, τα οποία δεν θα καλυφθούν άμεσα εξαιτίας του μικρού αριθμού προσλήψεων αναπληρωτών.

Την ίδια ώρα υπάρχουν καθηγητές που δεν έχουν κατανεμηθεί οριστικά στα Γυμνάσια και Λύκεια και πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν πού θα διδάξουν. Καθυστέρηση και στις λειτουργικές τοποθετήσεις καθηγητών, δημιουργεί πρόβλημα σε σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικό προσωπικό που θα… ψάχνει το σχολείο του.

Αλλά και οι μαθητές, δεν γνωρίζουν αν φέτος θα κάνουν Αγιασμό μαζί με τους συμμαθητές τους ή όχι. Τα αιτήματα μετεγγραφών βρίσκονται σε εκκρεμότητα αφού ούτε χθες, βρέθηκε λύση, σε συνάντηση που είχαν με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων για την κατανομή του μαθητικού πληθυσμού.

Οι διευθυντές των σχολείων, επιχειρούν μόνοι τους να λύσουν το δύσκολο «σταυρόλεξο» των μετεγγραφών, καθώς άλλα σχολεία γιγαντώνονται και άλλα συρρικνώνονται. Επιχειρούν σε μεταξύ τους συνεννόηση να ικανοποιήσουν αιτήματα με αμοιβαίες μετεγγραφές προκειμένου να μην επηρεαστεί το μαθητικό τους δυναμικό έως και χθες όμως, οι μαθητές δεν γνώριζαν πού θα κάνουν Αγιασμό.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου