ΤΟΠΙΚΑ

Στους διευθυντές η «καυτή πατάτα» των μετεγγραφών

στους-διευθυντές-η-καυτή-πατάτα-των-130191

Ακαρπη η χθεσινή συνάντηση μεταξύ του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ

Εκατοντάδες τα αιτήματα μετεγγραφών μαθητών στις πρώτες τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων, έντονες αντιδράσεις γονέων αλλά και διευθυντών λυκείων, που είτε καλούνται να απορροφήσουν μεγάλο αριθμό μαθητών είτε αποδυναμώνονται… Η χωροταξική κατανομή των μαθητών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει προκαλέσει για μία ακόμη σχολική χρονιά αναστάτωση σε γονείς και σχολεία, ωστόσο ο Διευθυντής, Γ. Δοδοντσάκης, επιμένει στο σχεδιασμό, υποστηρίζοντας ότι είναι ο πλέον δίκαιος και σωστός.

Ακαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν χθες το μεσημέρι, στελέχη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη για το ζήτημα της χωροταξικής κατανομής των μαθητών, που θα φοιτήσουν φέτος στην πρώτη τάξη είτε των Γυμνασίων είτε των Λυκείων και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στα σχολεία, τα οποία δέχονται μαζικά αιτήματα μετεγγραφών.

Ο κ. Δοδοντσάκης επιμένει ότι η κατανομή είναι σωστή για την ισόρροπη λειτουργία από πλευράς μαθητικού δυναμικού των σχολείων και προκειμένου να αποφεύγονται προβλήματα. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας ωστόσο υποστηρίζει ότι η κατανομή δεν θα πρέπει να γίνεται με βάση τον τόπο κατοικίας των μαθητών αλλά οι απόφοιτοι κάθε σχολείου να κατανέμονται σε αντίστοιχο Γυμνάσιο ή Λύκειο, προκειμένου οι μαθητές να μην αποχωρίζονται από τις σχολικές τους παρέες.

Λύση δεν βρέθηκε. Η «καυτή πατάτα» της ικανοποίησης ή απόρριψης των μαζικών αιτημάτων μετεγγραφών, περνά πλέον στα χέρια των Διευθυντών των σχολικών μονάδων, οι οποίοι όμως έχουν λάβει εντολή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την απορρόφηση συγκεκριμένου αριθμού μαθητών και δημιουργίας αντίστοιχων τμημάτων.

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί μέση λύση, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, προτείνει στους διευθυντές των σχολείων, ιδίως εκείνων που έχουν δεχθεί τα περισσότερα αιτήματα μετεγγραφών, να συναντηθούν μεταξύ τους και να προχωρήσουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων μετεγγραφής μαθητών που όμως θα πρέπει να γίνει με ταυτόχρονη μετακίνηση μαθητών και με στόχο να μην αλλάξει η δυναμική του κάθε σχολείου.

Η συνάντηση ιδίως μεταξύ των 1ου, 3ου, 5ου Γενικών Λυκείων, αναμένεται να οριστεί για την ερχόμενη Δευτέρα.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου