ΤΟΠΙΚΑ

Στο «πόδι»… ένα ολόκληρο χωριό για τα λατομεία

στο-πόδι-ένα-ολόκληρο-χωριό-για-τα-727613

Συγκέντρωση προγραμματίζουν οι λατόμοι την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στο πρώην Δημαρχείο Νεοχωρίου

Στο «πόδι» βρίσκονται τους τελευταίους μήνες σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του Νεοχωρίου, για το θέμα των λατομείων που για την περιοχή αποτελούν την κύρια πηγή εισοδήματος. Οπως αναφέρουν λατόμοι, ο Δήμος Νοτίου Πηλίου τους πέταξε το «μπαλάκι» για τη δημιουργία Συνεταιρισμού για να απαλλαγεί από τις όποιες ευθύνες, ενώ σήμερα οι ίδιοι προβλέπουν ότι θα οδηγηθούν εκ νέου σε αδιέξοδο!

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Μετά την πρόταση του Δήμου Νοτίου Πηλίου στους λατόμους για δημιουργία Συνεταιρισμού, οι εκπρόσωποι των λατομείων Νεοχωρίου προγραμμάτισαν συγκέντρωση την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα στο πρώην Δημαρχείο Νεοχωρίου με στόχο να ενημερώσουν τους κατοίκους του χωριού για το τι συμβαίνει στα λατομεία και από κοινού να παρθεί μια απόφαση.

Μάλιστα στη συγκέντρωση θα παρευρεθεί και ο Δικηγόρος του Σωματείου Λατόμων, με στόχο να συζητηθούν οι οικονομικές προϋποθέσεις που θα ισχύσουν για τη δημιουργία ενός Συνεταιρισμού, κόστος το οποίο θα επιβαρύνει τους ίδιους τους λατόμους.

Οπως εξηγεί στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γραμματέας Σωματείου Λατόμων Νεοχωρίου κ. Νίκος Πρέκας, σήμερα από τους 65 λατόμους του Νεοχωρίου, δουλεύουν μόνο οι 10.

«Δυστυχώς, πιστεύω ότι ούτε τώρα θα βρεθεί λύση για τα λατομεία. Από το Δήμο Νοτίου Πηλίου έγινε απλά μια πρόταση για φύγει το θέμα από πάνω τους. Εάν επιθυμούσαν να λυθεί το πρόβλημα τόσα χρόνια θα είχε γίνει. Η δημιουργία του Συνεταιρισμού που προτείνει ο Δήμος δεν είναι απλή υπόθεση, υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις σε οικονομικό και φορολογικό επίπεδο και γι’ αυτό δεν γνωρίζουμε εάν μπορεί να προχωρήσει κάτι τέτοιο», αναφέρει ο κ. Πρέκας προσθέτοντας ότι σήμερα έχει δοθεί παράταση στη λειτουργία των λατομείων.

Ο ίδιος μάλιστα τέλος εκτίμησε ότι εάν δεν συμφωνήσουν όλοι οι λατόμοι για την δημιουργία Συνεταιρισμού θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση για τη λειτουργία των λατομείων του Νοτίου Πηλίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου