ΤΟΠΙΚΑ

Ελαβε βραβείο Αειφόρου Σχολείου

ελαβε-βραβείο-αειφόρου-σχολείου-725476

Την ένατη θέση του 3ου πανελλήνιου διαγωνισμού Βραβείο Αειφόρου Σχολείου για το σχολικό έτος 2012 – 2013 κατέλαβε το 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Το σχολείο, το μοναδικό της Μαγνησίας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διακρίθηκε στην κατηγορία Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια.

Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ σχολείων για το συνολικό «πρασίνισμα» του σχολείου, ή, καλύτερα, για τον προσανατολισμό όλης της σχολικής κοινότητας προς την αειφορία. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από Υπουργεία και Πανεπιστήμια. Τα αποτελέσματα που πέτυχαν τα σχολεία, στην προσπάθειά τους να γίνουν αειφόρα, χαρακτηρίστηκαν από την αρμόδια επιτροπή εξαιρετικά.

Στον πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 210 σχολεία από τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, στις κατηγορίες: Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια, Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολικά Εργαστηριακά Κέντρα (ΕΠΑΛ-ΣΕΚ) και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας.

Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 32.000 μαθητές και 1.700 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν φέτος στο διαγωνισμό. Τα επιτεύγματα των σχολείων κυμαίνονται ευρέως από σχετικά ικανοποιητικά έως εκπληκτικά. Ωστόσο, κανένα από τα σχολεία που συμμετείχαν δεν έμεινε απαθές και όλα έκαναν πράγματα που συνήθως δεν κάνουν τα περισσότερα σχολεία, σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή του διαγωνισμού για το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου.

Το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου συνέβαλε ώστε η έννοια του Αειφόρου Σχολείου, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, να εμπεδωθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα. «Αυτό ίσως να είναι ένα κεφάλαιο για το μέλλον.

Ευχαριστούμε θερμά τα διακεκριμένα σχολεία που ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες πιστοποίησης των δεικτών», τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή και συγχαίρει τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τις διευθύντριες και τους διευθυντές, το προσωπικό καθαριότητας των σχολείων, τους κυλικειάρχες, τους σχολικούς φύλακες, τους γονείς των παιδιών, την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπου συνέδραμε τα σχολεία, τους εξωσχολικούς επιστήμονες που στήριξαν τις δράσεις των σχολείων, τις ΜΚΟ που βοήθησαν τα σχολεία, και συνολικά την ευρύτερη κοινότητα που συμμετείχε ενεργά στην σταδιακή υλοποίηση ενός οράματος που το λέμε αειφόρο σχολείο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου