ΤΟΠΙΚΑ

Επιβράβευση αριστούχων μαθητών

επιβράβευση-αριστούχων-μαθητών-725468

Στη διάρκεια σύντομων και σεμνών τελετών που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στα σχολεία, επισφραγίστηκε για μία ακόμη χρονιά η «δίψα» των μαθητών για μάθηση, με μια ενέργεια που βασίζεται σε ιδιωτική πρωτοβουλία και η οποία επιβραβεύει τις καλές επιδόσεις των ίδιων των παιδιών, δίνοντας τους κίνητρο για ενεργή και συνεχή προσπάθεια μάθησης.

Πιο συγκεκριμένα, στις… καθιερωμένες για τα τελευταία 16 και πλέον χρόνια βραβεύσεις νέων παιδιών που προσπαθούν, διαβάζοντας και καταφέρνουν να αριστεύσουν στο δημοτικό σχολείο, προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο συμπολίτης επαγγελματίας και μέλος του Επιμελητηρίου κ. Β. Καραλής.

Εχοντας ο ίδιος ιδιαίτερη αδυναμία στο χώρο της Παιδείας και τα παιδιά, προσπαθεί με κάθε τρόπο να περνά το μήνυμα της γνώσης σε όλους τους νέους ανθρώπους.

Οι βραβεύσεις, είναι μια παράδοση που πέρασε ήδη στη δεύτερη γενιά, τα παιδιά του κ. Καραλή, τον Δημήτρη και τον Θοδωρή, που κατέχουν την εταιρεία «Γεωργικά Μηχανήματα» που εδρεύει στο Βόλο, εδώ και 35 χρόνια…

Εκπαιδευτικοί και γονείς, θεωρούν ότι πρόκειται για μια αληθινή «νότα» προσφοράς, μια πτυχή αισιοδοξίας, που σηματοδοτεί την ελπίδα ότι η αναγνώριση, η αλληλεγγύη, η επιβράβευση, δεν έχουν εξαλειφθεί στην «γκρίζα» πραγματικότητα που διανύουμε.

Με διακριτικότητα, όπως στο μεταξύ υποστηρίζει ο ίδιος ο κ. Καραλής, πρέπει να δίνονται κίνητρα συνεχούς βελτίωσης στη νέα γενιά, η οποία είναι αυτή που θα βάλει τις σωστές βάσεις για το μέλλον.

Ετσι λοιπόν, αναγνωρίζοντας την εργατικότητα των μαθητών, τα μέλη της οικογένειας κινούμενα αθόρυβα, έχουν επιβραβεύσει τα τελευταία χρόνια, εκατοντάδες αριστούχους μαθητές της ΣΤ τάξης, σχολείων της Μαγνησίας, με έπαινο αλλά και τους «πρώτους» και με συμβολικό χρηματικό έπαθλο.

Οι μαθητές

Τη φετινή χρονιά πιο συγκεκριμένα, βραβεύθηκαν οι αριστούχοι της έκτης τάξης δημοτικών σχολείων σε Βελεστίνο, Διμήνι, Σέσκλο, Κανάλια και στο Βόλο.

1ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας- Διμηνίου: Βαλασά Αρετή, Καψιώχας Θεμιστοκλής, Λιβογιάννης Απόστολος, Τσαντός Σταμάτιος, Χατζηπαρασίδη Σοφία.

3ο Δημοτικό Σχολείο Κάρλας- Καναλίων: Παππής Στέφανος, Σκοπιανού Σταματία, Γαϊτανά Βιργινία.

3ο Δημοτικό Σχολείο Αισωνίας- Σέσκλου: Μπέκου Φωτεινή του Αποστόλου

2ο Δημοτικό Σχολείο Βελεστίνου «Ρήγας Βελεστινλής»: Παπαθανασίου Νεφέλη, Μπουμπούκη Ευαγγελία, Κλώθου Δέσποινα- Κωνσταντίνα, Καρρά Σοφία, Καναλιώνης Γεώργιος.

21ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου από το ΣΤ1 τμήμα: Πετροπούλου Ελευθερία, Αμπατζίδη Λαμπριάνα, Χονδρού Ειρήνη, Σταθούρος Αρίωνας, Κυριάκου Παναγιώτα και Σακκοπούλου Κωνσταντίνα

Απ΄ το ΣΤ2 τμήμα: Μάριος Καραγιάννης, Τσουκαλάς Θάνος , Δημόπουλος Νίκος

Καμμένου Κάλλη, Καμμένος Δημήτρης, Πανάγου Ιωάννα, Κατσούρας Χάρης και Τσιάρα Μαρία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου