ΤΟΠΙΚΑ

Όχι στη μείωση αποδοχών κατά 20% ~ Από το σωματείο του ΙΜΑΝΤΑ στις προτάσεις της εταιρείας

όχι-στη-μείωση-αποδοχών-κατά-20-από-το-σω-720290

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν χθες ότι δεν θα δεχτούν κανένα αιφνιδιασμό

Απέρριψαν και μάλιστα με κατηγορηματικό τρόπο κάθε συζήτηση για μείωση αποδοχών κατά 20% οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ. Στη χθεσινή διαβούλευση το σωματείο κατέστησε σαφές ότι δεν συζητά καμία μείωση και κάλεσε την εταιρεία να εξετάσει βήμα- βήμα τις υπόλοιπες εναλλακτικές προτάσεις όπως μετακίνηση προσωπικού και κατάτμηση αδειών, εάν θέλει να προχωρήσει σε ρυθμίσεις.

Η χθεσινή συνάντηση των δύο πλευρών σύμφωνα με το σωματείο ήταν ιδιαίτερα σύντομη. Ο πρόεδρος του σωματείου Ν. Μπουρούς ξεκαθάρισε εξαρχής ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να αποδεχτούν διαπραγμάτευση και συζήτηση για μείωση των αποδοχών τους- η εταιρεία πρότεινε μείωση κατά 20% – και κάλεσε την εργοδοσία εάν και εφόσον πράγματι θέλει να κάνει ρυθμίσεις να εξετάσει τις υπόλοιπες προτάσεις ώστε να αποφευχθεί η εκ περιτροπής εργασία 4 ημερών.

Η εταιρεία προτείνει τη μετακίνηση για τους επόμενους τρείς μήνες 6 τουλάχιστον εργαζομένων σε συγκεκριμένη μονάδα του Ομίλου στη Γερμανία, με πλήρεις αποδοχές και μπόνους, ή τη μετακίνηση τουλάχιστον 4 εργαζομένων για ένα χρόνο στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Σύρμα που λειτουργεί επίσης στο Βόλο και η τέταρτη πρόταση την κατάτμηση αδειών ανάλογα με την ένταση της παραγωγικότητας μέσα στο εργοστάσιο σημειώνοντας ότι επιβάλλεται να υπάρξουν εργασιακές ρυθμίσεις τέτοιες ώστε τέλος του χρόνου η επιχείρηση να παρουσιάσει στους μετόχους του Ομίλου μία σταθερή κερδοφορία που θα της επιτρέπει όπως επανειλημμένως έχει υποστηρίξει να συνεχίσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα την ανάπτυξή της.

Εκ μέρους του σωματείου οι συνδικαλιστές επανέλαβαν ότι τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας δεν δικαιολογούν την «πρεμούρα» των τοπικών διευθυντικών στελεχών να επιβληθούν μέτρα και υπογράμμισαν ότι σε κάθε περίπτωση η επιχείρηση είναι αυτή που πρέπει να αναζητήσει λύσεις που θα διασφαλίζουν πάνω από όλα το εργασιακό κλίμα και όχι να το δυναμιτίζουν.
Επίσης έγινε σαφές ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός κανένας αιφνιδιασμός ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία που βρίσκονται σε εξέλιξη οι καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από τη συνάντηση στο εργοστάσιο με την τοπική διεύθυνση του ΙΜΑΝΤΑ το σωματείο ανέλαβε την πρωτοβουλία και απέστειλε υπόμνημα με τις θέσεις του στους εκπροσώπους του Ομίλου που ανήκει ο ΙΜΑΝΤΑΣ αλλά και στα ευρωπαικά συνδικαλιστικά όργανα, γεγονός που έχει θορυβήσει τόσο τους μετόχους όσο και την τοπική διεύθυνση και εκτιμάται ότι αυτό ενδεχομένως να λειτουργήσει με τρόπο ώστε να μην ενταθούν οι πιέσεις για τη λήψη μέτρων που θα θίγουν τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου