ΤΟΠΙΚΑ

Μάνατζερ με 1.800 ευρώ το μήνα

μάνατζερ-με-1-800-ευρώ-το-μήνα-720522

Μάνατζερ με 1.800 ευρώ το μήνα, όσες δηλαδή είναι σήμερα, με το ενιαίο μισθολόγιο, οι μηνιαίες αποδοχές των Γενικών Διευθυντών που απασχολούνται στο στενό και στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, θα αναζητήσει από την ελεύθερη αγορά η ΔΕΥΑΜΒ.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που κλήθηκε να αποφασίσει για την κάλυψη της θέσης του Γενικού Διευθυντή, ο οποίος προβλέπεται από το νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας της Επιχείρησης. Σύμφωνα με το νέο ΟΕΥ η θέση μπορεί να καλυφθεί είτε από το σημερινό στελεχιακό δυναμικό της Επιχείρησης, είτε από άτομα που έχουν τα ανάλογα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και τα οποία εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Η πρόσληψη του νέου Γενικού Διευθυντή θα γίνει με δημόσια πρόσκληση και στους ενδιαφερόμενους θα δοθεί προθεσμία δέκα εργάσιμων ημερών για να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Η θητεία του νέου Γενικού Διευθυντή θα είναι 4ετής, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι των παρακάτω ειδικοτήτων: ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, ΠΕ Μηχανολόγων, ΠΕ Ηλεκτρολόγων, ΠΕ Χημικών Μηχανικών, ΠΕ Αγρονόμων – Τοπογράφων, ΠΕ Χημικών, ΠΕ Περιβάλλοντος, ΠΕ Περιβάλλοντος, ΠΕ Πληροφορικής ή ΠΕ Οικονομικού.

Με τις προθέσεις της Διοίκησης να αναζητήσει Γενικό Διευθυντή και από τον ιδιωτικό τομέα αντέδρασαν οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της μειοψηφίας κ. Δουλόπουλος και Μολοχίδης. Και οι δύο δήλωσαν ότι το προσωπικό της Επιχείρησης είναι άξιο και ως εκ τούτου ο νέος Γενικός Διευθυντής μπορεί να βγει εκ των ενόντων από το υφιστάμενο προσωπικό της ΔΕΥΑΜΒ. Αρνητικός ήταν και ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης Κ. Νίκου που συμμετέχει στις συνεδριάσεις χωρίς δικαίωμα ψήφου, ενώ απείχε της ψηφοφορίας η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μαρία Καρακώστα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης κατηγόρησε τον κ. Δουλόπουλο για δημαγωγία για να προσθέσει ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή για όσο χρόνο διαχειρίζεται τα δημοτικά πράγματα δεν θα συνδιοικήσει με τους εργαζόμενους. Αυτές οι συναλλαγές με τους εργαζόμενους μας έφεραν στο σημερινό χάλι, είπε ο Δήμαρχος Βόλου που τάχθηκε με την άποψη ότι ο Γενικός Διευθυντής δεν πρέπει να είναι μόνιμος. Ολοι πρέπει να αξιολογούμαστε καθημερινά, είπε καταλήγοντας ο Δήμαρχος Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου