ΤΟΠΙΚΑ

«Πλημμύρισε» Αμερικάνους ο Βόλος

πλημμύρισε-αμερικάνους-ο-βόλος-720374

Ενα ακόμη κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε χθες στο λιμάνι του Βόλου, το έβδομο κατά τη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα αφίξεων αναμένονται άλλα 23 έως τα τέλη Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο «Pacific Princess», το οποίο ακολουθεί το δρομολόγιο Γιάλτα – Πειραιάς μεταφέροντας 684 τουρίστες και 377 άτομα πλήρωμα. Η πλειονότητα των επιβατών είναι Αμερικανοί (380), Άγγλοι (85), Αυστραλοί (56) και Καναδοί (54) τουρίστες, οι περισσότεροι από τους οποίους επέλεξαν να κάνουν βόλτες και ψώνια στην αγορά του Βόλου.

Τους επιβάτες του «Pacific Princess» υποδέχθηκαν στο λιμάνι στελέχη του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό και χάρτες για την πόλη. «Επιδίωξη του Δήμου Βόλου», όπως είπε η Πρόεδρος της δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Σ.Μπαρτζιώκα, «είναι η εδραίωση της πόλης μας στο χάρτη της κρουαζιέρας, γεγονός που θα συμβάλει στη μεταβολή της εικόνας της πόλης, στην ανάπτυξη ενός πραγματικά ισχυρού τουριστικού προφίλ και ταυτόχρονα θα δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στην τοπική αγορά».

Οι ενέργειες προώθησης της κρουαζιέρας υποστηρίζονται, εξάλλου, και από το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό (ΕΣΧΑΑ), αφού ο Βόλος έχει χαρακτηριστεί ως “Port of Call”, δηλαδή λιμάνι με δυνατότητες εξυπηρέτησης τουριστών κρουαζιέρας, μαζί με άλλα κορυφαία λιμάνια της χώρας, όπως του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Κατάκολου, της Ρόδου, της Καβάλας, της Κω, της Πάτμου, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Καλαμάτας, της Κέρκυρας και της Κρήτης.

Η κ.Μπαρτζιώκα σημείωσε ότι ο Δήμος Βόλου προβάλλει συστηματικά την πόλη και την ευρύτερη περιοχή στις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, μέσα από ειδικό έντυπο για την κρουαζιέρα, με σκοπό τη σύναψη συμφωνιών που θα φέρουν περισσότερα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Βόλου.

Το νέο αυτό έντυπο, το οποίο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Μed Cruise» στη Μασσαλία, αλλά και στο «Posidonia Sea Tourism Forum» που έγινε στην Αθήνα, περιλαμβάνει πληροφορίες που βοηθούν τον επισκέπτη να περιηγηθεί στην πόλη και να γνωρίσει τα σημεία αναφοράς, αλλά και προτάσεις για εναλλακτικές σύντομες επισκέψεις στα κοντινά αξιοθέατα εκτός της πόλης.

Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι έχουν στη διάθεσή τους περίπου 8 ώρες παραμονής στην πόλη, δίνεται στους τουρίστες η δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ 7 διαδρομών:

1) Μετέωρα (η διεθνής φήμη τους αποτελεί τουριστικό κίνητρο για την περιοχή) άλλα και τα εξαιρετικά μοναστήρια της Μαγνησίας,

2) Εκδρομή Πορταριά – Μακρυνίτσα,

3) Εκδρομή Βόλος – Μηλιές με το τραινάκι,

4) Around Volos: Βόλος – Αρχαία Δημητριάδα – Πευκάκια – Αλυκές – Νέα Αγχίαλος ( έτσι προβάλλεται το αεροδρόμιο και το λιμάνι),

5) Σέσκλο – Διμήνι – Αρχαιολογικό Μουσείο,

6)Τι μπορεί να δει κάποιος που θα επιλέξει να παραμείνει στην πόλη (βόλτα στην παραλία, στα τσιπουράδικα, στην αγορά, κτλ).

Τέλος, περιλαμβάνονται, επισκέψεις σε κοντινές παραλίες και διάφορες θαλάσσιες δράσεις (καταδύσεις, κτλ).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου