ΤΟΠΙΚΑ

Μόνιμες παρεμβάσεις για δυνατότητα μετρήσεων

μόνιμες-παρεμβάσεις-για-δυνατότητα-μ-719084

Μόνιμες παρεμβάσεις με δυνατότητα μετρήσεων υδατικών εκροών, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο φράγμα Παναγιώτικο, στο πλαίσιο της γεωφυσικής έρευνας που διενεργείται το τελευταίο διάστημα από κλιμάκιο ειδικών επιστημόνων σε συνεργασία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας – Βορείων Σποράδων και της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου.

Συγκεκριμένα θα γίνει μόνιμη διάνοιξη οπών για τοποθέτηση σιδηροπασσάλων, που θα έχουν τη δυνατότητα μετρήσεων υδατικών εκροών. Παράλληλα στο πλαίσιο της γεωφυσικής ξεκίνησε το σκέλος της έρευνας στην υπόγεια υδροφορία με σχέδιο εκροών. Μέσα από τη γεωφυσική έρευνα αναζητείται από πού χάνονται ημερησίως 5.760 κυβικά.

«Για το φράγμα Παναγιώτικο λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει, απλά διενεργούμε τη γεωφυσική για να εντοπίσουμε από πού προέρχεται η απώλεια του νερού. Από την πλευρά μας βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καλτσογιάννης.

Η γεωφυσική έρευνα ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου 2013, για τον εντοπισμό της αιτίας διαρροής νερού στο φράγμα Παναγιώτικο. Στο πλαίσιο της έρευνας θα εκπονηθεί σχετική μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες από την Περιφερειακή Ενότητα και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ύδρευσης Δήμου Νοτίου Πηλίου Κώστας Λεγαντής, σχετικά με τη γεωφυσική έρευνα που πραγματοποιείται είχε τονίσει : «Ουσιαστικά η γεωφυσική έρευνα είναι κάτι σαν «αξονική τομογραφία», που θα φανερώσει τα προβληματικά σημεία του φράγματος και στη συγκεκριμένη περίπτωση τη διαρροή. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την ασφάλεια, λειτουργία και επάρκεια νερού του φράγματος».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου