ΤΟΠΙΚΑ

Σενάρια για υδατοδρόμιο στο λιμάνι

σενάρια-για-υδατοδρόμιο-στο-λιμάνι-719286

Η ιδιωτική πρωτοβουλία φαίνεται ότι συμπαρασύρει το Ελληνικό Δημόσιο προς νέες επενδύσεις. Τα δείγματα ανασυγκρότησης της αγοράς επιβατικών μεταφορών με υδροπλάνα από ιδιωτικές εταιρείες, ενεργοποιούν τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου που στρέφει το ενδιαφέρον του προς αυτή την κατεύθυνση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Οπως έχει ήδη γίνει γνωστό, εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο, επιχειρώντας να στήσουν υδατοδρόμια και να εξασφαλίσουν αεροσκάφη.

Οι εταιρείες Κ2 Smart Jets και Ελληνικά Υδατοδρόμια ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο να φέρουν το πρώτο υδροπλάνο στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο και να δρομολογήσουν πτήσεις αρχικά στα νησιά του Ιονίου και σε δεύτερη φάση και σε άλλες νησιωτικές περιοχές μεταξύ των οποίων και το νησιωτικό σύμπλεγμα των Βορείων Σποράδων.

Ενδιαφέρον για τη λειτουργία υδατοδρομίων έχει εκδηλώσει και η Hellenic Seaplanes, η οποία, συμπεριλαμβάνει στο πλάνο των δρομολογίων των υδροπλάνων της τόσο το Βόλο όσο και τη Σκιάθο.

Οι κινήσεις των ιδιωτικών εταιρειών αερομεταφορών δεν αφήνουν αδιάφορο τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου.

Ηδη σε προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, επικαιροποίησε την απόφασή του, ότι είναι θετικός απέναντι στη δημιουργία υδατοδρομίου στο τοπικό λιμάνι, δεδομένου ότι τα υδροπλάνα αποτελούν ευέλικτο μεταφορικό εργαλείο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Β., Γιάννη Πρίγκο, το επόμενο διάστημα θα κληθούν οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων εταιρειών να παρουσιάσουν τις επενδυτικές τους προτάσεις και τα σχέδιά τους στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Πάντως τρία είναι τα σενάρια που υπάρχουν για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου. Είτε ο Ο.Λ.Β. θα δημιουργήσει μόνος του τις υποδομές που απαιτούνται και θα τις λειτουργήσει έναντι τιμήματος, είτε οι υποδομές θα γίνουν σε συνεργασία με τις εταιρείες, είτε θα γίνει παραχώρηση σε εταιρεία μετά από διαγωνισμό. Θα επιλεχθεί μία από τις τρεις λύσεις, πριν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου