ΤΟΠΙΚΑ

Πετυχημένη η Ολυμπιάδα Αστρονομίας

πετυχημένη-η-ολυμπιάδα-αστρονομίας-718738

Επιτυχία σημειώνει η Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής, η οποία ολοκληρώνεται αύριο με την επίσημη τελετή λήξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο της Μητροπόλεως στα Μελισσάτικα. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν χθες οι εξετάσεις των 185 μαθητών που προέρχονται από 36 χώρες, ενώ σήμερα στις 8 το βράδυ προγραμματίζεται, αντίστοιχα, το αποχαιρετιστήριο πάρτι στην πλατεία της Μακρινίτσας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου και γραμματέας της οργανωτικής επιτροπής της Ολυμπιάδας κ. Κώστας Μαυρομμάτης, αναφέρει ότι: «η Ολυμπιάδα Αστρονομίας σημειώνει απόλυτη επιτυχία και οι αντιπρόσωποι των αποστολών με τους οποίους είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω, δηλώνουν κατενθουσιασμένοι από την περιοχή μας, το τοπίο και την φιλοξενία».

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μαυρομμάτη: «η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη στην περιοχή μας, διότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι ενθουσιασμένοι και θα αποτελέσουν κατά κάποιον τρόπο πρεσβευτές του Βόλου και της Ελλάδας στην πατρίδα τους». Αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς ότι η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είναι γνώστες της Ελληνικής ιστορίας και κουλτούρας, ενώ αρκετοί μαθητές έχουν ήδη αρχίσει να προσεγγίζουν την Ελληνική γλώσσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι προφανές ότι ανοίγουν δρόμοι μεγαλύτερης επισκεψιμότητας στο μέλλον.

Σε γενικές γραμμές και η ίδια η πόλη αγκάλιασε τη διοργάνωση, συμμετέχοντας μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και στη διαδικασία αστροπαρατήρησης, μέσω των τηλεσκοπίων που έχουν τοποθετηθεί στην παραλία του Βόλου. Δεκάδες συμπολίτες κάθε ηλικίας παρατηρούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα ουράνια σώματα, εκφράζοντας στους διοργανωτές τον ενθουσιασμό τους, διότι τους δίνεται η ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά τον Κρόνο και τους αστερισμούς, που απέχουν έτη φωτός από τη γη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου