ΤΟΠΙΚΑ

Οι 20 πρώτες επιχειρήσεις που μείωσαν τις τιμές τους

οι-20-πρώτες-επιχειρήσεις-που-μείωσαν-τι-718821

Πρόκειται για καταστήματα όλων των ειδών εστίασης στη Μαγνησία

Καφέ – μπαρ, τσιπουράδικα, εστιατόρια, ψησταριές και ταβέρνες, περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 20 πρώτων επιχειρήσεων της Μαγνησίας, που προχώρησαν σε μειώσεις τιμών στα είδη τους με το «καλημέρα» της εφαρμογής του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Πρόκειται για επιχειρηματίες που τα αντανακλαστικά τους δούλεψαν ακαριαία και εμφανίστηκαν έτοιμοι να υποδεχθούν το νέο μέτρο, μετακυλίοντας στους θαμώνες τους τα οφέλη από τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%.

Αντικατέστησαν τους παλιούς καταλόγους από νέους στους οποίους αναγράφονται οι μειωμένες τιμές των ειδών που προσφέρουν στα καταστήματά τους, υπέγραψαν το συμφωνητικό ότι αποδέχονται τους όρους χορήγησης του ειδικού σήματος και παρέλαβαν τα σήματα που από χθες έχουν επικολληθεί σε εμφανή σημεία στα μαγαζιά τους.

Οι επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν άμεσα μειώνοντας τις τιμές, δεν περιορίζονται στο Βόλο. Στις 20 πρώτες επιχειρήσεις που παρέλαβαν τα ειδικά σήματα, περιλαμβάνονται καταστήματα τόσο από το Βόλο και τη Ν. Ιωνία, όσο και από την Αγριά, την Πορταριά, την Αρτέμιδα, την Τσαγκαράδα και το Μούρεσι.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κάθε Είδους Εστιάσεως και Διασκεδάσεως Νομού Μαγνησίας, Απ. Αθανασό, το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγαλύτερο.

Συνολικά εκκρεμούν 130 αιτήσεις από επιχειρήσεις του κλάδου, που εντός της επόμενης εβδομάδας, αναμένεται να υπογράψουν τα συμφωνητικά και να παραλάβουν τα σήματα. «Είμαστε κοντά στο στόχο των 150 σημάτων για την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του μέτρου», σημείωσε ο κ. Αθανασός, καλώντας όλους τους επαγγελματίες να στηρίξουν το πρόγραμμα μείωσης τιμών.

Οι 20 πρώτες επιχειρήσεις που μείωσαν τις τιμές τους είναι οι εξής (είδος επιχείρησης, διακριτικός τύπος, διεύθυνση, πόλη):

ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΡΑΟΥΛΑΚΗΣ Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΓΡΙΑ,

ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ TOY STORIES Τ.ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ 26 ΒΟΛΟΣ,

ΤΑΒΕΡΝΑ ΟΡΤΑΝΣΙΕΣ ΚΑΤΗΧΩΡΙ ΠΟΡΤΑΡΙΑ,

ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Λ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΓΡΙΑ,

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ Κ-157 Κ. ΚΑΡΤΑΛΗ 157 ΒΟΛΟΣ,

ΨΗΣΤΑΡΙΑ Η ΚΑΥΤΡΑ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗ 122 Β ΒΟΛΟΣ,

ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΠΛΩΡΗ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 2 ΒΟΛΟΣ,

ΨΗΣΤΑΡΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 191 Ν. ΙΩΝΙΑ,

ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΡΚΑΛΑ ΚΙΣΣΟΣ ΜΟΥΡΕΣΙ,

ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ 99 ΒΟΛΟΣ,

ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ 254Δ ΒΟΛΟΣ,

ΤΑΒΕΡΝΑ ΔΕΙΛΙΝΑ ΠΛΑΤΑΝΙΔΙΑ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ,

ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ 6 ΒΟΛΟΣ,

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΛΜΑ ΛΕΦΟΚΑΣΤΡΟ ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ,

ΨΗΣΤΑΡΙΑ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ 48 ΒΟΛΟΣ,

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ NOODLE BAR ΙΑΣΟΝΟΣ 104Α ΒΟΛΟΣ,

ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΔΟΔΩΝΗ ΑΓΡΙΑΣ Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 151 ΒΟΛΟΣ,

ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 96 ΒΟΛΟΣ,

ΠΙΤΣΑ – ΚΑΦΕ TORONTO ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ 50 ΒΟΛΟΣ.

ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ 33 ΒΟΛΟΣ

Σημειώνεται ότι η χορήγηση σημάτων θα συνεχιστεί έως 30 Αυγούστου, στην πιτσαρία Toronto, από τις δέκα το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου