ΤΟΠΙΚΑ

Τουριστική «ανάσα» για το Πήλιο

τουριστική-ανάσα-για-το-πήλιο-719020

Τουριστική «ανάσα» για το Πήλιο θα αποτελέσει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου κυρίως για τους ξενοδόχους παραθαλάσσιων καταλυμάτων. Από τις 3 Αυγούστου μέχρι και τις 18 Αυγούστου παρατηρούνται αυξημένες πληρότητες, βάση των κρατήσεων που έχουν γίνει!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Πολύς κόσμος θα επιλέξει και φέτος για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου τις παραθαλάσσιες περιοχές του Πηλίου, με αποτέλεσμα μικρά και μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια να έχουν διαθέσει το μεγαλύτερο ποσοστό των κλινών τους. Στα περισσότερα παραθαλάσσια καταλύματα η πληρότητα το διήμερο 14 με 15 Αυγούστου αναμένεται να «αγγίζει» το 90%, ενώ γενικότερα από 3 Αυγούστου έως 18 Αυγούστου οι πληρότητες θα κυμανθούν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Κώστα Λεβέντη περίπου 70 – 80%.

Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αυξημένη ζήτηση έχουν τα καταλύματα από τριών αστέρων και πάνω. Σημειώνεται, πάντως, ότι πολλές τοπικές ξενοδοχειακές μονάδες, προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο, προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις και δελεαστικές προσφορές, ακόμα και στην «καρδιά» της τουριστικής περιόδου.

Ιδια τουριστική κίνηση με πέρυσι

αλλά με λιγότερους τζίρους

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ξενοδόχων ,η τουριστική κίνηση στο Πήλιο κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, με μοναδική διαφορά τους μειωμένους τζίρους. Πλέον αρκετοί τουρίστες επιλέγουν λιγότερες ημέρες διαμονής. «Οι πληρότητες στα καταλύματα του Πηλίου αλλά και γενικότερα η κίνηση κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με μοναδική διαφορά ότι φέτος είναι λιγότερος ο τζίρος μας κατά 20 με 25%», αναφέρει ο κ. Λεβέντης.

Βέβαια υπάρχουν και περιπτώσεις τουριστών ,οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, κάνουν «παζάρια» και πιέζουν τους ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων για περαιτέρω μειώσεις στις τιμές των δωματίων.

Τη σεζόν «σώζουν» τουρίστες από το εξωτερικό

Σημαντική βοήθεια για τους επαγγελματίες αποτελεί ο εισερχόμενος τουρισμός. Μέχρι στιγμής στο Πήλιο παρατηρείται ικανοποιητικός τουρισμός από Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία και Ρωσία, ενώ συγκριτικά με πέρυσι λιγότεροι είναι οι τουρίστες από Γαλλία και Ισραήλ.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες, πάντως, μπορεί να έχουν περιορίσει τις ημέρες των διακοπών τους, αλλά αρκετοί εξακολουθούν να παραθερίζουν στο Πήλιο, επιλέγοντας τη λύση της διαμονής σε συγγενικά και φιλικά σπίτια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου