ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποιητική αποχή για τα κενά στα Δικαστήρια του Βόλου

προειδοποιητική-αποχή-για-τα-κενά-στα-711439

Τα στυλό τους κατέβασαν χθες στο διάστημα από τις 9 έως και τις 10 το πρωί οι δικαστικοί υπάλληλοι Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, οι οποίοι συμμετείχαν καθολικά στην αποχή που προκήρυξε η Ομοσπονδία τους.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διεκδικούν κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και με αυτό τον τρόπο έστειλαν προειδοποιητικό μήνυμα ότι εάν δεν εισακουστούν τα αιτήματά τους, τότε θα προσφύγουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων αποτελεί πανελλαδικό αίτημα, καθώς από το 2011 ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη στα Δικαστήρια παρά μόνο μέσω της κινητικότητας αν και οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης ήταν πολλές.

«Ενώ τα προβλήματα είναι μεγάλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει καν καλέσει μέχρι σήμερα τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1998 για να διασταυρώσει τους τίτλους σπουδών τους. Το νέο δικαστικό έτος ξεκίνησε και δυστυχώς καμία διαδικασία δεν έχει τρέξει για τις 200 προσλήψεις αν και άλλα υπουργεία έχουν προχωρήσει ήδη στη διασταύρωση», είπε η πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου Ιωάννα Παπαδημητρίου.

Περαιτέρω, η ίδια είπε ότι για το διαγωνισμό πρόσληψης 680 μόνιμων δικαστικών υπαλλήλων για τον οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και γίνονται πολλά τηλεφωνήματα, η προκήρυξη δεν έχει ακόμη εκδοθεί αν και έχει η κατανομή των θέσεων έχει γίνει.

Οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου περιμένουν από το Μάιο ακόμη την κάλυψη των τριών θέσεων στο Ειρηνοδικείο Βόλου μετά την κοινή υπουργική απόφαση για τα υπερχρεωμένα, ενώ τα κενά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ούτε με μετατάξεις αφού ακόμη δεν έχει γίνει η ενεργοποίηση του άρθρου 19 του Νόμου 3917/11.

Αυτή τη στιγμή στα Δικαστήρια Βόλου εργάζονται 78 υπάλληλοι. Τα κενά αριθμούν τουλάχιστον δεκατέσσερα, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στο Ειρηνοδικείο Βόλου. Μόνο το δικαστικό έτος 2015-2016 αποχώρησαν λόγω συνταξιοδότησης τρεις εργαζόμενοι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που βρίσκονται ένα βήμα πριν και συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

«Εχουμε ζητήσει συνάντηση και περιμένουμε να οριστεί το ραντεβού με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νικόλαο Παρασκευόπουλο. Η κατάσταση δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο έτσι. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε ενημερώσει και το γενικό γραμματέα, αλλά δυστυχώς η παραίτηση άφησε τη συζήτηση στη μέση», κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου