ΤΟΠΙΚΑ

Μπαίνει ξανά μπροστά ο Βολιώτης ευεργέτης Λάμπης Τσιμάς

μπαίνει-ξανά-μπροστά-ο-βολιώτης-ευεργ-705691

Τον ξενώνα για τους συνοδούς ασθενών, ένα έργο – όνειρο ζωής για το σωματείο «Φίλοι του Νοσοκομείου» παίρνει «υπό την σκέπη του» ο Βολιώτης ευεργέτης Λάμπης Τσιμάς που ανακοίνωσε στα μέλη του Συλλόγου την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τη δημιουργία του Ξενώνα.

Ο κ. Τσιμάς έχει ήδη δωρίσει ένα σημαντικό ποσό για τις εργασίες ανακαίνισης και ανακατασκευής που θα χρειαστούν για να λειτουργήσει ο ξενώνας, ενώ πριν από λίγες ημέρες σε συζήτηση με τα μέλη του συλλόγου «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου» εξέφρασε τη βούληση να αναλάβει τη δαπάνη για όλο το έργο, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη ικανοποίηση.

Η πρόεδρος των «Φίλων του Νοσοκομείου» Γεωργία Σταγάκη μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε για λογαριασμό όλων των μελών του σωματείου την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες προς το πρόσωπο του κ. Τσιμά, στον οποίο τόσο το σωματείο όσο και το Νοσοκομείο έχουν βρει έναν ανιδιοτελή συμπαραστάτη που με τις δωρεές του έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς της περιοχής.

Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι εάν και ο «πονοκέφαλος» της χρηματοδότησης επιλύεται χάρη στη δωρεά του κ. Χαρ. Τσιμά, δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί όλες οι εκκρεμότητες που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ακινήτων που θα πρέπει να γίνουν ανταλλαγή ώστε το ένα από αυτά να αξιοποιηθεί από το Νοσοκομείο για να γίνει ο Ξενώνας.

Ουσιαστικά πρόκειται για δύο ακίνητα που ανήκουν εξ αδιαιρέτου στο Νοσοκομείο Βόλου και στην Ι.Γ. Εφορεία στην οδό Πλαστήρα αντίστοιχα.

Το ένα ακίνητο, που έχει κηρυχθεί διατηρητέο και είναι πέτρινο θα αξιοποιηθεί για να στεγάσει την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων και το άλλο θα αξιοποιηθεί ως ξενώνας για τη φιλοξενία συγγενών ασθενών που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Βόλου και έρχονται από τα νησιά ή μακρινές περιοχές του Πηλίου.

Για την ανταλλαγή θα πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή με το σωματείο «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου» να έχει πάρει τη δέσμευση ότι αυτό θα γίνει στο επόμενο νομοσχέδιο που θα αφορά στην Ψυχική Υγεία.

Για τον ξενώνα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Γ.Ν.Β. έχουν καταθέσει ήδη τα σχέδια και θα είναι δυναμικότητας τουλάχιστον 10 ατόμων.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου