ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινο πανί» η αξιολόγηση

κόκκινο-πανί-η-αξιολόγηση-702609

Απόπειρα χειραγώγησης των εκπαιδευτικών και απαξίωσης του δημοσίου σχολείου, καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή ανοιχτή πρόσκληση που απηύθυνε χθες ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος για υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα για την εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση του Υπουργείου, μέσα από το συγκεκριμένο έργο, θα επιμορφωθούν στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας που θα εφαρμόσουν το νέο σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών, το οποίο εισάγεται με νόμο τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Περιφερειακοί Διευθυντές, Προϊστάμενοι Επιστημονικής Καθοδήγησης Περιφερειών, Σχολικοί Σύμβουλοι, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, θα κληθούν να καθίσουν στα… θρανία για να επιμορφωθούν στον τρόπο και τα μέσα με τα οποία θα γίνεται η αξιολόγηση και με στόχο την αποτίμηση της ποιότητας του εκπαιδευτικού συστήματος.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η πρόσκληση απευθύνεται σε ιδιωτικές εταιρείες, αποτελεί από μόνο του «κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς, που εκτιμούν ότι έτσι ανοίγει παράθυρο να μπουν οι ιδιώτες στη δημόσια εκπαίδευση και ταυτόχρονα να απαξιωθεί το δημόσιο σχολείο.

«Ακόμη μία φορά οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν ότι το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται το Υπουργείο Παιδείας είναι η χειραγώγηση των εκπαιδευτικών», τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.

Οπως υποστήριξε, η αξιολόγηση κάθε άλλο παρά θα ωφελήσει το δημόσιο σχολείο με τους όρους που εισάγεται στην εκπαιδευτική ζωή. «Εμείς έχουμε προτείνει ο τρόπος της αξιολόγησης να είναι διαμορφωτικός και εσωτερικός. Οι προτάσεις μας όμως προσέκρουσαν στον τοίχο του Υπουργείου Παιδείας», ανέφερε ο κ. Σαβελίδης και επανέλαβε τα περί χειραγώγησης εκπαιδευτικών και απαξίωσης του δημοσίου σχολείου.

Απαρχή αγώνων

ο Σεπτέμβριος

Απόπειρα διάλυσης του Δημοσίου Σχολείου, βίαιο διωγμό των καθηγητών και μαθητών από τις σχολικές αίθουσες και υπαγωγή του κλάδου των εκπαιδευτικών σε καθεστώς τρομοκρατικής ομηρίας, καταγγέλλουν οι καθηγητές της Μαγνησίας, σε ψήφισμα που εξέδωσαν στον απόηχο της προχθεσινής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

«Αυτός ο Σεπτέμβρης πρέπει να γίνει η απαρχή του αγώνα για να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας και την ζωή των παιδιών μας», αναφέρουν οι καθηγητές προμηνύοντας ένα θερμό αγωνιστικά φθινόπωρο και ζητώντας από εργαζόμενους, γονείς και τους ίδιους τους μαθητές να συμπαραταχθούν στον κοινό αγώνα.

Στο ψήφισμα που εκδόθηκε από τη Γενική Συνέλευση της 22ας Αυγούστου, αναφέρεται:

«Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην προσπάθεια διάλυσης του Δημόσιου Σχολείου, το βίαιο διωγμό καθηγητών και μαθητών από τα Σχολεία, την υπαγωγή του κλάδου των εκπαιδευτικών σε καθεστώς τρομοκρατικής ομηρίας.

Είμαστε απέναντι στην πολιτική των μνημονίων που πλήττει συνολικά την κοινωνία.

Είμαστε αλληλέγγυοι στους ανέργους, σε κάθε εργαζόμενο του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, στους αυτοαπασχολούμενους και στους απόμαχους της δουλειάς.

Ο αγώνας μας δεν είναι αγώνας κλαδικός. Είναι μέρος του αγώνα που πρέπει να δοθεί από την κοινωνία για να υπερασπιστούμε τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά της Παιδείας, της Υγείας, της Ασφάλισης.

Είναι μέρος του αγώνα για το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, κάθε γονέα, κάθε νέο, κάθε πολίτη, να συνταχθεί μαζί μας, σε ένα κοινό μέτωπο συμπαράταξης για την ανατροπή των πολιτικών που στραγγαλίζουν την κοινωνία.

Αυτός ο Σεπτέμβρης πρέπει να γίνει η απαρχή του αγώνα για να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

Δε θα σταματήσουν εάν δεν τους σταματήσουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου