ΤΟΠΙΚΑ

Κληρώνει για τους παιδικούς σταθμούς

κληρώνει-για-τους-παιδικούς-σταθμούς-702740

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δικαιούχων που θα χρηματοδοτηθούν από πόρους του ΕΣΠΑ μέσα από το Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και οι οποίοι θα γνωρίζουν σε ποιους δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς θα φιλοξενηθούν τα βρέφη, τα προνήπια ή τα νήπια για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά που ξεκινά τη μεθεπόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, εκτός απροόπτου, την επόμενη μέρα, την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ( doepap.gr ) και στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου (volos- city.gr) τα ονόματα των παιδιών που θα φοιτήσουν στους δώδεκα παιδικούς σταθμούς που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Δημοτικού Οργανισμού Εκπαίδευσης – Παιδείας – Αθλητισμού και Πολιτισμού και οι οποίοι επελέγησαν μετά από μοριοδότηση. Τα αποτελέσματα, όπως έγινε γνωστό, θα αναρτηθούν και στο χώρο του κτιρίου του Μεταξουργείου, όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μόλις χθες, πολλά παιδιά θα μείνουν φέτος έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους γονείς και από τον αριθμό των παιδιών που έχει αποφασιστεί να απορροφηθούν, ανά σταθμό, μετά από μοριοδότηση που ισχύει από πέρυσι. Επίσης εκτός από τα παιδιά που θα απορροφηθούν μετά από μοριοδότηση, θα απορροφηθούν άλλα 274 βρέφη – προνήπια και νήπια που οι γονείς τους θα κριθούν ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ. Επειδή πολλοί γονείς έχουν κάνει αίτηση τόσο στην ΕΕΤΑΑ όσο και στο Δήμο, όσοι επιλεγούν και από τα δύο, θα προσληφθεί το παιδί που ακολουθεί στη σχετική λίστα κατάταξης με τα μόρια, καθώς το Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ χρηματοδοτεί τους δικαιούχους γονείς με 2.800 ευρώ το χρόνο, ενώ όσοι επιλεγούν με μόρια θα πρέπει οι ίδιοι οι γονείς να καταβάλλουν από ιδίους πόρους τα τροφεία τα οποία κυμαίνονται ανάλογα με το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, με το επιδοτούμενο ταμείο ( ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ) και το αν είναι μισθωτοί ή επαγγελματίες.

Με μοριοδότηση

Ειδικότερα φέτος, ανά παιδικό σταθμό, κατατέθηκαν οι παρακάτω αιτήσεις στις οποίες αντιστοιχεί και ο αριθμός των παιδιών που θα απορροφηθούν μετά από μοριοδότηση:

– Παιδικός Σταθμός Αίολος κατατέθηκαν 79 αιτήσεις και θα απορροφηθούν με μοριοδότηση 29 παιδιά.

– Αγριά κατατέθηκαν 18 αιτήσεις και θα απορροφηθούν μετά από μοριοδότηση επτά παιδιά.

– Αλυκές κατατέθηκαν 27 αιτήσεις και θα επιλεγούν μετά από μοριοδότηση έντεκα παιδιά.

– Παιδικός Σταθμός Νέας Δημητριάδας κατατέθηκαν 31 αιτήσεις και θα απορροφηθούν μετά από μοριοδότηση μόλις τρία παιδιά.

– Παιδικός Σταθμός Ορφέας στα Παλιά κατέθεσαν αιτήσεις από 80 γονείς και με μοριοδότηση θα απορροφηθούν 29 παιδιά.

– Παιδικός Σταθμός στο Κουφόβουνο κατατέθηκαν 36 αιτήσεις και με μοριοδότηση θα απορροφηθούν έξι παιδιά.

– Παιδικός Σταθμός Νέας Αγχιάλου κατατέθηκαν 18 αιτήσεις, και με μοριοδότηση θα απορροφηθούν τρία παιδιά.

– Β΄ Παιδικός Σταθμός Αγίου Νεκταρίου στη Νέα Ιωνία κατέθεσαν αιτήσεις 31 παιδιά και θα απορροφηθούν έξι.

– Στον Παιδικό Σταθμό της Γ. Δήμου κατέθεσαν αίτηση 74 και θα απορροφηθούν μετά από μοριοδότηση 27 παιδιά.

– Παιδικός Σταθμός Ιάσονας (τέρμα Αλεξάνδρας με Κ. Μακρή) κατέθεσαν αίτηση 80 και θα απορροφηθούν με μοριοδότηση τριάντα.

– Βρεφικός Σταθμός Αρίων κατέθεσαν αίτηση 83 και με μοριοδότηση θα απορροφηθούν μόλις 6.

– Στον Παιδικό Σταθμό Αρίων στην οδό Γ. Δήμου κατατέθηκαν 89 αιτήσεις και θα απορροφηθούν μετά από μοριοδότηση 59 παιδιά. (Σημείωση: Στους παραπάνω αριθμούς, συνολικά 216, παιδιών, που θα απορροφηθούν από το σχετικό πίνακα επαναλαμβάνουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνονται 274 παιδιά που θα απορροφηθούν από το Πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ ). Επίσης σημειώνεται πως εκτός μοριοδότησης είναι οι άνεργοι οι οποίοι όμως είχαν δικαίωμα να κάνουν αίτηση για υπαγωγή τους στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ. Επίσης σημειώνεται πως θα απορροφηθούν βρέφη και νήπια στο Βρεφονηπιακό της Νεάπολης και στους παιδικούς σταθμούς του Κατηχωρίου, των Κ. Λεχωνίων και της Άλλης Μεριάς που ανήκουν στην ευθύνη της ΚΕΚΠΑ / ΔΙΕΚ.

Τα τροφεία

Σημειώνεται πως για το σχολικό έτος 2013 – 2014 τα τροφεία για τους δύο γονείς που είναι μισθωτοί και είναι χωρίς ταμείο για ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ τα τροφεία είναι μηδενικά, για οικογενειακό εισόδημα από 9.000 – 12.000 ευρώ τα τροφεία διαμορφώνονται στα 40 ευρώ, από 12.000 – 15.000 ευρώ 55 ευρώ, από 15.000- 18.000 ευρώ 70 ευρώ, από 18.000 – 21.000 90 ευρώ κ.ο.κ.

Οι γονείς με επιδοτούμενο ταμείο (ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ ) για εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ 0 + ταμείο, από 15.000 μέχρι 21.000 ευρώ 20 ευρώ + ταμείο, από 21.000 μέχρι 27.000 ευρώ 40 ευρώ + ταμείο, από 27.000 μέχρι 30.000 ευρώ 55 ευρώ + ταμείο και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ 75 ευρώ + ταμείο.

Οσοι γονείς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες τα τροφεία διαμορφώνονται ως εξής: Από 24.000 μέχρι 27.000 ευρώ 120 ευρώ, από 27.000 μέχρι 30.000 ευρώ 145 ευρώ, ενώ πάνω από 30.000 ευρώ τα τροφεία διαμορφώνονται σε 160 ευρώ.

Κλειστοί φέτος δύο σταθμοί

Σημειώνεται πως φέτος δε θα λειτουργήσουν δύο παιδικοί σταθμοί. Ο παιδικός σταθμός στου Χρυσοχοίδη που θα αποδοθεί για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Α΄ Παιδικός Σταθμός Νέας Ιωνίας στο κτίριο του ΟΤΕ καθώς είναι σε εκκρεμότητα η αδειοδότηση του κτιρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου