ΤΟΠΙΚΑ

Ενάμιση χρόνο δράσης για την ΑΝΩΣΗ Βόλου

ενάμιση-χρόνο-δράσης-για-την-ανωση-βόλ-698477

Ενάμιση χρόνο δράσης συμπλήρωσαν οι Βολιώτες εθελοντές της Άνωσης, μετρώντας μέχρι στιγμής 18 διανομές ελληνικών προϊόντων. Η επόμενη διανομή από του εθελοντές της Άνωσης προγραμματίζεται μέσα στο Σεπτέμβριο

Συγκεκριμένα από την Άνωση διατέθηκανεκατοντάδες τόνοι προϊόντων, απευθείας από τους παραγωγούς σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Μαγνησίας. Καταλύτης σε αυτήν την προσπάθεια, η συμμετοχή των εθελοντών της Άνωσης, Βολιώτες που προσφέρουν τον καλύτερο τους εαυτό για να βοηθήσουν την τοπική κοινωνία.

Στην τελευταία διανομή του περασμένου Ιουλίου και σε συνδυασμό με την ανταποδοτικότητα από τη συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, η ΑΝΩΣΗ συγκέντρωσε 160 κιλά τρόφιμα και 40 λίτρα απορρυπαντικών, τα οποία μοίρασε σε 16 οικογένειες που έχουν ανάγκη. Το ίδιο συμβαίνει και με τη συλλογή ρούχων που πραγματοποιήθηκε στις τελευταίες διανομές.

Αποτέλεσμα της δράσης, όπως αναφέρουν οι εθελοντές της Άνωσης είναι ότι: «Δεν ήταν μόνο η διάθεση φθηνών και ποιοτικών ελληνικών προϊόντων και η πίεση που ασκήθηκε σε μεγάλα σουπερμάρκετ ώστε να μειωθούν οι τιμές. Είναι σημαντικό ότι πολλοί παραγωγοί μπήκαν στη διαδικασία να συσκευάσουν οι ίδιοι το προϊόν τους, να το μεταφέρουν και να το πουλήσουν στο Βόλο. Απέφυγαν τους μεσάζοντες, μετέτρεψαν το προϊόν σε πραγματικό εμπορικό προϊόν έτοιμο προς πώληση, είχαν άμεση είσπραξη των χρημάτων τους. Για πρώτη φορά καρπώθηκαν οι ίδιοι, χωρίς διαμεσολαβητές, τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς. Εξασφάλισαν το κέρδος της παραγωγής τους και ταυτόχρονα βοήθησαν τον κόσμο στις δύσκολες στιγμές που περνά».

Οπως αναφέρουν οι εθελοντές της Άνωσης, υπήρχαν και περιπτώσεις παραγωγών, όπως με το ελαιόλαδο και τις καλοκαιρινές πατάτες, που επιδίωξαν τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους, αρνήθηκαν να στηρίξουν τον κόσμο και να συμμετέχουν στην προσπάθεια της Άνωσης. Χαρακτηριστικά τα μέλη της Άνωσης αναφέρουν: «Είναι σαφές πως δε μπορούμε να ακολουθήσουμε παραγωγούς που δεν αναλογίζονται, ειδικά σήμερα, την ευθύνη που έχουν και λειτουργούν με χρηματιστηριακούς όρους της αγοράς. 30 χρόνια στρεβλής λειτουργίας της αγοράς είναι αρκετά, κάποια στιγμή θα πρέπει να επανέλθουμε στην πραγματικότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου