ΤΟΠΙΚΑ

Δεν έχουν χρήματα ούτε για παυσίπονα!

δεν-έχουν-χρήματα-ούτε-για-παυσίπονα-698542

Το κόστος των οποίων αγγίζει μόλις τα 75 λεπτά

Μια σειρά παυσίπονα έχουν φτάσει να ζητούν συμπολίτες μας, από φαρμακεία του Βόλου, καθώς δε διαθέτουν τα χρήματα για ολόκληρο κουτί. Δυστυχώς αυξάνονται διαρκώς τα περιστατικά ατόμων που αδυνατούν να αγοράσουν ολόκληρο κουτί παυσίπονων παρότι κοστίζει γύρω στα 75 λεπτά!

Την ίδια στιγμή ορισμένοι φαρμακοποιοί για να περιορίσουν τα έξοδα των επιχειρήσεων τους προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού, κάνοντας οι ίδιοι διπλές βάρδιες.

Περιγράφοντας τέτοιοι είδους περιστατικά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης αναφέρει στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ο κόσμος περνάει δύσκολες ημέρες και πράγματι έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που δεν έχουν χρήματα ούτε για φθηνά φάρμακα αλλά ούτε και για παυσίπονα. Μόλις χθες ήρθε μια γυναίκα στο φαρμακείο μου που ζήτησε μια σειρά παυσίπονα δίνοντας μου 20 λεπτά, ενώ ολόκληρο το κουτί κόστιζε 75 λεπτά. Την ίδια στιγμή συνάδερφοι μου προκειμένου να μην οδηγηθούν στο κλείσιμο, αποφασίζουν να κάνουν περικοπές προσωπικού».

Οπως προσθέτει στη συνέχεια ο κ. Ματσιόλης, πολλοί συμπολίτες μας βρέθηκαν ξαφνικά ανασφάλιστοι με αποτέλεσμα η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη να στηρίζεται πλέον στο «Ιατρείο Αλληλεγγύης» και στο Κοινωνικό Φαρμακείο. «Η ανεργία έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις που δεν επιτρέπουν σε πολλούς τη δυνατότητα να πληρώσουν ούτε ένα απλό παυσίπονο», καταλήγει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κυβέρνηση δίνει οικονομικά κίνητρα στους ασφαλισμένους για να αγοράζουν γενόσημα φάρμακα, προκειμένου να αυξηθεί η διάθεση και η ζήτηση τους στην αγορά και να μειωθεί η ιλιγγιώδης φαρμακευτική δαπάνη.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε κατάργηση της υπουργικής απόφασης με την οποία ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει το 50% της διαφοράς της λιανικής τιμής ενός φαρμάκου και της τιμής αναφοράς, εάν οι ασφαλισμένοι επιλέξουν να προμηθευτούν τα πρωτότυπα φάρμακα αντί για τα γενόσημα.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου