ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Υποστήριξη στο δήμο Ρήγα Φεραίου για τους πρόσφυγες

υποστήριξη-στο-δήμο-ρήγα-φεραίου-για-τ-69428

Θα παρέχει ο δήμος Βόλου

Ρόλο υποστηρικτικό στο δήμο Ρήγα Φεραίου που προς το παρόν καλείται σε επίπεδο Μαγνησίας να σηκώσει το «βάρος» του προσφυγικού, στο σταθμό του Αερινού, θα διαδραματίσει ο δήμος Βόλου. Χθες, συνεδρίασε το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών του δήμου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση στα μέλη πάνω στις εξελίξεις που υπάρχουν.

Το Συμβούλιο Μεταναστών, ουσιαστικά επιλαμβάνεται ζητημάτων που έχουν σχέση με τους μετανάστες που διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην πόλη. Ωστόσο η χθεσινή συνεδρίαση κρίθηκε αναγκαία για την ενημέρωση των μελών που συμμετέχουν στο συμβούλιο για το θέμα του προσφυγικού.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου, Βιολέτα Καντόλα, ανέφερε ότι τουλάχιστον προς το παρόν, ο δήμος Βόλου δεν βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τη φιλοξενία προσφύγων. «Το γεγονός ότι είμαστε τουριστική περιοχή αλλά και δεν βρισκόμαστε πάνω στο εθνικό δίκτυο, μας εξαιρεί -τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα- από τους δήμους στους οποίους δημιουργούνται καταυλισμοί για την υποδοχή των προσφύγων», ανέφερε η κ. Καντόλα.

Ο ρόλος του δήμου θα είναι υποστηρικτικός προς το δήμο Ρήγα Φεραίου, με τη διάθεση χημικών τουαλετών αλλά και τη συνδρομή σε τρόφιμα και ρούχα για τους μετανάστες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η κ. Καντόλα επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των φορέων, στην παροχή βοήθειας προς τους πρόσφυγες.

Στη συνεδρίαση μέλη της επιτροπής εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τον έλεγχο και την ταυτοποίηση των προσφύγων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου