ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση κατά του ΝΑΤΟ στο Βόλο

συγκέντρωση-κατά-του-νατο-στο-βόλο-70884

Μετατρέπουν το Βόλο σε στόχο

Σε στρατιωτικό στόχο μίας πολύ πιθανής κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων τονίστηκε ότι μετατρέπει το Βόλο η παράδοση του λιμανιού στις νατοϊκές δυνάμεις για ανεφοδιασμό των πολεμικών πλοίων στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην είσοδο του λιμανιού ενάντια στην παραχώρησή του αλλά και υπέρ της αλληλεγγύης των προσφύγων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας, τα Σωματεία Λεβεντέρη και Καθαριστριών Μαγνησίας, τα Συνδικάτα Τύπου και Χάρτου Μαγνησίας, Τροφίμων και Ποτών Μαγνησίας και ΟΤΑ Μαγνησίας, οι Σύλλογοι Συνταξιούχων Μαγνησίας και Δικαστικών Υπαλλήλων Πρωτοδικείου Βόλου, οι Επιτροπές Αγώνα Επισιτισμού Μαγνησίας, Οικοδόμων Βόλου, Εμποροϋπαλλήλων Βόλου, Εκπαιδευτικών Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου.

Να κλείσουν εδώ και τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις, ζήτησε απευθύνοντας ομιλία το μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου Παναγιώτης Τσιτσιρίκης, τονίζοντας ότι «λέμε όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμου, καμία συμμετοχή της Ελλάδας». Ο ίδιος κάλεσε να ενταθεί η πάλη ώστε να «βρεθούμε στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών των θυμάτων δηλαδή από τους ανταγωνισμούς των επιχειρηματικών ομίλων που εξαιτίας της πολιτικής της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων έμειναν εγκλωβισμένοι στη χώρα».

«Η παρουσία του ΝΑΤΟ, η εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών και ο εγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών σχετίζονται άμεσα» είπε ο ίδιος. Ο κ. Τσιτσιρίκης είπε ότι, ΗΠΑ, NATO και Ε.Ε. ευθύνονται για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή, ενώ πρωτοστάτες είναι οι διάφορες ΜΚΟ που ροκανίζουν ευρωπαϊκά κονδύλια και παίζουν αυτή τη στιγμή βρώμικο ρόλο, πολιτικών και γεωστρατηγικών σχεδιασμών» συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και η χρησιμοποίηση του λιμανιού του Βόλου κάνει την πόλη μας στρατιωτικό στόχο της πολύ πιθανής κλιμάκωσης των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή.

Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά και για τους πρόσφυγες επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία το 40% είναι παιδιά κάτω των 15 ετών!

Τόνισε ότι η ανακοίνωση της χρησιμοποίησης της έκτασης που βρίσκεται υπό κατασκευή το ΣΕΑ Αερινού για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων κινείται στην ίδια απαράδεκτη λογική. Παρόλα αυτά είπε ότι είναι συγκινητική η αλληλεγγύη των λαϊκών οικογενειών, προχώρησε στον απολογισμό δράσεων αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στο ΣΕΑ Αλμυρού και απαρίθμησε σειρά αιτημάτων για την ανθρώπινη διαμονή των προσφύγων στη χώρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου