ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα η εξεταστική του Σεπτεμβρίου

στον-αέρα-η-εξεταστική-του-σεπτεμβρίο-691254

Στον αέρα οι επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου στο 3ο ΕΠΑΛ Βόλου για τους μαθητές του τομέα υγείας και πρόνοιας, που έμειναν σε μαθήματα και θα χρειαστεί να ξαναδώσουν, από τη στιγμή που οι καθηγητές της συγκεκριμένης ειδικότητας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Η κατάργηση του τομέα υγείας και πρόνοιας με υπουργική απόφαση, αφήνει το σχολείο χωρίς τους καθηγητές ειδικοτήτων που είναι υπεύθυνοι για τη διενέργεια των επαναληπτικών εξετάσεων στα μαθήματα του τομέα τους.

Οι καθηγητές τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οι μαθητές δεν γνωρίζουν αν από αύριο, Τετάρτη, θα μπορούν να ξαναδώσουν εξετάσεις ή θα αναβληθούν μέχρι να οριστούν εξεταστές.

Ηδη ο Διευθυντής του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, κ. Γιάννης Οικονομίδης, έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, να καλυφθούν από δύο καθηγητές νοσηλευτικής τουλάχιστον, οι κενές θέσεις προκειμένου να διεξαχθεί η εξεταστική για τους μετεξεταστέους μαθητές του τομέα υγείας και πρόνοιας που καταργήθηκε με υπουργική απόφαση.

Εως και χθες, δεν είχε δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη στιγμή που οι καθηγητές του τομέα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Από τη διεύθυνση του σχολείου, δεν αποκλείουν τίποτα, ακόμη και αναβολή των εξετάσεων στα συγκεκριμένα μαθήματα του τομέα, όπως άλλωστε έγινε χθες στην Καβάλα, όπου η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοίνωσε την αναβολή της εξεταστικής σε συγκεκριμένα μαθήματα επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές μετά την κατάργηση των ειδικοτήτων τους.

«Θα κάνουμε ό,τι ορίζει η Νομοθεσία», ανέφερε ο κ. Οικονομίδης.

Ανάλογο πρόβλημα θα αντιμετώπιζε και το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, απ’ όπου καταργήθηκε ο τομέας γραφικών τεχνών. Ευτυχώς οι μαθητές στο σύνολό τους πέρασαν τα μαθήματα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένας μετεξεταστέος για να δημιουργηθεί πρόβλημα με την έλλειψη καθηγητών.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου