ΤΟΠΙΚΑ

«Ραντεβού» στη ΔΕΘ δίνουν τα συνδικάτα

ραντεβού-στη-δεθ-δίνουν-τα-συνδικάτ-691292

Συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια του ΕΚΒ για την κινητοποίηση

Το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων που τα συνδικάτα θέτουν σε πρώτη προτεραιότητα εν όψει της πανεργατικής κινητοποίησης που προγραμματίζεται στη ΔΕΘ αυτό το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη θα συζητηθεί στη σημερινή ολομέλεια της Διοίκησης του ΕΚΒ που συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι.

Το ΕΚΒ προγραμματίζει άνοδο στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο το μεσημέρι, ενώ επίσης στη ΔΕΘ θα βρεθεί και αντιπροσωπεία του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ στη Μαγνησία.

«Μετά από τρεισήμισι χρόνια εφαρμογής των αποτυχημένων εκ του αποτελέσματος, μνημονιακών πολιτικών, η οικονο­μία βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και η Κυβέρνηση περιορίζεται στο να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην τρόικα και κάκιστες στη χώρα. Οι αριθμοί δε βγαίνουν, οι εκτιμήσεις διαψεύδονται, οι άνθρωποι υποφέρουν», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου που συνεχίζοντας επισημαίνει: «Η πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας, παντού στην Ελληνική επικράτεια και ιδίως εδώ στην περιοχή μας, είναι η φτώ­χεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και οι φοροεπιδρομές. Το χειρότερο όλων είναι διαρκείς παρεμβάσεις στα Δημοκρατικά και Κοινωνικά μας Δικαιώμα­τα, μέσα από την κατάργηση και τις συνεχείς «παρακάμψεις» Δημοκρατικών Θεσμών και Διαδικασιών. Ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος. Η εσωτερική υποτίμηση με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας».

Η μετάβαση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει με πούλμαν, που θα ξεκινήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής, πρέπει να γίνουν εγκαίρως και μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, για να προσδιορισθεί ο ακριβής αριθμός εργαζομένων, στο τηλέφωνο της Γραμματείας του Ε.Κ.: 24210-24735.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για ΔΕΘ

Σε ανακοίνωσή το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίαςστηρίζει τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και των άλλων φορέων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, κάνει γνωστό ότι το ΕΚΒ ναυλώνει λεωφορεία για τη μετάβαση στην Θεσσαλονίκη και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν να το δηλώσουν στην γραμματεία του Εργατικού Κέντρου, έως το βράδυ της Παρασκευής.

«Τα κεντρικά διλήμματα της επόμενης περιόδου -αναφέρεται στην ανακοίνωση- είναι: «μνημόνιο ή προοδευτική αλλαγή» «μνημόνιο ή δημοκρατία» , «μνημόνιο ή οικονομία των κοινωνικών αναγκών» με τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί το λαϊκό εισόδημα τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τη δημοκρατία. Η ανατροπή της κυβέρνησης αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για μια νέα πορεία της χώρας απαλλαγμένη από τα μνημόνια της λιτότητας και της φτωχοποίησης, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, με διανομή και αναδιανομή εισοδήματος σε βάρος του κεφαλαίου και των πλουσίων στρωμάτων, με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας, αύξηση της σταθερής απασχόλησης και του εργατικού εισοδήματος στήριξης του κοινωνικού κράτους και προστασίας των λαϊκών στρωμάτων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου