ΤΟΠΙΚΑ

594 προσλήψεις στην 5η ΥΠΕ ~ Στη Μαγνησία 145 γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί

594-προσλήψεις-στην-5η-υπε-στη-μαγνησία-145-γ-68194

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Διοικητής Λάζαρος Μακρής

Με συνολικά 594 νέες προσλήψεις εκ των οποίων οι 145 αφορούν στη Μαγνησία, ενισχύονται τα Νοσοκομεία και οι υπόλοιπες δομές της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

«Το αίτημα για ενίσχυση της 5ης ΥΠΕ με ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό εισακούστηκε από το υπουργείο Υγείας» δήλωσε χθες ο Διοικητής της 5η Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, Λάζαρος Μακρής.

Ο Διοικητής ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα προσληφθούν 210 ιατροί και 384 εργαζόμενοι των κλάδων Νοσηλευτικής, Οικονομίας, Διοίκησης, Πληροφορικής, καθώς και Τεχνικοί.

Ο ίδιος σημείωσε ότι: «Φαίνεται πλέον καθαρά ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Περνάμε πλέον με σταθερό βηματισμό, κάνοντας τα πρώτα βήματα, σε αναπτυξιακές διαδικασίες που όλοι επιδιώκουμε και για τις οποίες αγωνιζόμαστε» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά στις προσλήψεις των ιατρών, οι 93 θέσεις αφορούν σε μόνιμους διορισμούς που εκκρεμούν από το 2011, εκ των οποίων οι 26 αφορούν στη Μαγνησία, οι 30 σε επικουρικούς γιατρούς που θα προκηρυχθούν εντός της εβδομάδας για τα Νοσοκομεία και οι 87 σε επικουρικούς γιατρούς, εκ των οποίων οι 19 αφορούν στη Μαγνησία, που θα στελεχώσουν τις δομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Μονάδες ΠΕΔΥ και Κ.Υ).

Σε ότι αφορά στο υπόλοιπο προσωπικό, η 5η ΥΠΕ ενημερώνει ότι ήδη με ανακοίνωση του Αναπλ. Υπουργού κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου ανακοινώθηκαν 200 προσλήψεις διάρκειας πέντε μηνών, οι οποίες κατανέμονται ως εξής: 20 ΠΕ-ΤΕ Διοικητικό – Λογιστικό. 20 ΠΕ-ΤΕ Πληροφοριακής. 20 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων. 10 ΔΕ Νοσηλευτών. 15 ΥΕ Βοηθητικό Υγειονομικό Προσωπικό. 15 ΥΕ Βοηθητικό Προσωπικό. 10 ΔΕ Τεχνικών.

Επιπροσθέτως έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα των επιτυχόντων που αφορούν στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την κατάρτιση Ανέργων σε θέματα Μεταρρύθμισης για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (διάρκειας 7 μηνών).

Η κατανομή των ειδικοτήτων στη Μαγνησία έχει ως εξής:

  • Πέντε άτομα Πανεπιστημιακή – Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Διοικητικού,
  • τρία άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης – Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Πληροφοριακή και
  • ένα άτομο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Διοίκησης Μονάδων Υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου