ΤΟΠΙΚΑ

Σε εκλογές κατέρχονται οι γιατροί ~ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

σε-εκλογές-κατέρχονται-οι-γιατροί-η-πρ-114894

Μέχρι 25 Σεπτεμβρίου η υποβολή υποψηφιοτήτων

Μέχρι την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, και ώρα 3 το μεσημέρι γίνεται η υποβολή υποψηφιοτήτων για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Πειθαρχικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 19 Οκτωβρίου και ώρα από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ.

Η αίτηση υποψηφιότητας είναι ατομική και συνοδεύεται με βεβαίωση εγγραφής στον ΙΣΜ και καταβολής της εισφοράς 2008.

Ο κατάλογος των υποψηφίων θα αναρτηθεί στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 οπότε και ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι.

Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του Συλλόγου τα οποία θα τακτοποιηθούν ταμειακά για το 2014 μέχρι και την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας πληροφορεί ακόμη ότι ο κατάλογος των μελών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου θα αναρτηθεί στα γραφεία του Συλλόγου το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. Ολα τα μέλη του Συλλόγου πρέπει να έχουν γνώση του καταλόγου, έχουν δε δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για διόρθωση τυχόν λάθους μέχρι την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014.

Οδηγίες για την ψηφοφορία

Οι εκλογές σύμφωνα με το Νόμο 1425/84 θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής. Η προτίμηση του ψηφοφόρου θα εκφράζεται με σταυρό που θα βάζει δίπλα στο όνομα του υποψηφίου. Ο Κάθε εκλογέας μπορεί να βάλει κατά ανώτατο όριο τόσους σταυρούς προτίμησης όσος είναι και ο αριθμός των εκλεγμένων για το κάθε αξίωμα.

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού για να έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας πρέπει να ασκούν το επάγγελμα επί 15ετία τα υπόλοιπα και τα αναπληρωματικά μέλη επί 10ετία.

Να τονιστεί ότι συνολικά εκλέγονται έντεκα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και έξι τακτικά μέλη, ο αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου και έξι αναπληρωματικά μέλη. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται τρία τακτικά μέλη και τρία αναπληρωματικά, ενώ για εκπροσώπηση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αναδεικνύονται έξι εκπρόσωποι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου