ΤΟΠΙΚΑ

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας των καθαριστριών του Πανεπιστημίου

στάση-εργασίας-και-παράσταση-διαμαρτ-681655

Το Σωματείο καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας μετά από απόφαση που πάρθηκε στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του κλάδου, προχώρησε σήμερα σε στάση εργασίας μιας ώρας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το πρωί στο Συνέδριο του Τμήματος Ιχθυολογίας.

Η στάση εργασίας προκηρύχθηκε ενάντια στην απόφαση των υπευθύνων του Συνεδρίου του Τμήματος Ιχθυολογίας, να αναθέσουν την καθαριότητα του κτιρίου της Γεωπονικής Σχολής σε ιδιωτικό συνεργείο για την κάλυψη των αναγκών διήμερου Συνεδρίου. Στην στάση εργασίας παραβρέθηκαν συνδικαλιστές πρόεδροι και μέλη Διοικήσεων Σωματείων καθώς και σύσσωμη η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών, οι οποίοι στην συνέχεια προχώρησαν σε συνάντηση με τον Κοσμήτορα της Γεωπονικής Σχολής και τους υπευθύνους του Τμήματος Ιχθυολογίας.

Στην συνάντηση οι παρευρισκόμενοι συνδικαλιστές δήλωσαν την αντίθεσή τους με την χρησιμοποίηση συνεργείου καθαρισμού μέσα στο Πανεπιστήμιο, στηρίζοντας των αγώνα των εργαζόμενων καθαριστριών. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Κοσμήτορα και των υπευθύνων του Τμήματος πως δεν θα ξαναμπεί συνεργείο καθαρισμού και θα κάνουν προσπάθειες να βρουν τρόπο επίλυσης του ζητήματος σε αντίστοιχες εκδηλώσεις, η συζήτηση έληξε με φανερή την ενόχληση τους για τις διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα οι καθαρίστριες στην Γεωπονική σχολή, για ζητήματα που αφορούν τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Οι καθαρίστριες δήλωσαν πως «το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν το υποβαθμίζουν οι κινητοποιήσεις τόσο των εργαζομένων σε αυτό όσο και των φοιτητών, αλλά οι πολιτικές Κυβέρνησης και ΕΕ και η συνεχής υποχρηματοδότηση της Δημόσιας Παιδείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου