ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Π. Μαβίδη με αθιγγάνους Αλιβερίου

συνάντηση-π-μαβίδη-με-αθιγγάνους-αλιβ-851206

Νέο ξεκίνημα στις σχέσεις του Δήμου Νέας Ιωνίας με τους αθιγγάνους του Αλιβερίου επιδιώκει η παρούσα δημοτική αρχή, όπως διαπιστώθηκε από τη σημερινή συνάντηση του Δημάρχου κ. Παύλου Μαβίδη με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθίγγανοι και από κοινού τέθηκαν οι προτεραιότητες για την ταχύτερη επίλυσή τους. Ο κ. Μαβίδης δεσμεύτηκε ότι στο εξής θα υπάρχει άμεση επαφή της δημοτικής αρχής με εκπροσώπους των κατοίκων του Αλιβερίου, γεγονός που δεν θα αφήσει έδαφος σε ορισμένους για εκμετάλλευση του πόνου ή της άγνοιας του αθιγγάνικου στοιχείου όσον αφορά στην εξυπηρέτησή τους σε θέματα δανείων ή υπηρεσιών. Από την πλευρά τους, οι αθίγγανοι υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους ότι βρήκαν πλήρη κατανόηση στο πρόσωπο του Δημάρχου και εμφανίστηκαν αισιόδοξοι ότι σύντομα θα βελτιωθεί η κατάσταση στον οικισμό του Αλιβερίου.

Ειδικότερα, οι αθίγγανοι έθεσαν στον Δήμαρχο τέσσερα βασικά αιτήματα που αφορούν στην καθημερινότητά τους, όπως η ηλεκτροδότηση, η έλλειψη κάδων απορριμμάτων, η ολοκλήρωση των πλακοστρώσεων και η διανομή των λυομένων οικίσκων που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν στην περιοχή. Ο κ. Μαβίδης επισήμανε ότι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται οι κάτοικοι του Αλιβερίου, αλλά η παρούσα δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να χρεωθεί παραλείψεις της προηγούμενης τετραετίας.

«Εμείς δε θα παίξουμε στις πλάτες των τσιγγάνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας και πρόσθεσε ότι από σήμερα κιόλας ξεκινά διάλογος με τους εκπροσώπους των αθιγγάνων για την καταγραφή των προβλημάτων τους, προκειμένου να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός για τα έργα και τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν στην περιοχή. Όσον αφορά στα λυόμενα, ο κ. Μαβίδης επανέλαβε τη δέσμευσή του για δίκαιη διανομή στους δικαιούχους, έτσι ώστε να ευεργετηθούν οι οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη και οι οποίες θα εκπροσωπούνται στις συναντήσεις με τη δημοτική αρχή μέσω του Εξωραϊστικού Συλλόγου.

Πάντως, οι εργασίες εξωραϊσμού της περιοχής ξεκινούν εντός των ημερών με την τοποθέτηση νέων κάδων και θα συνεχιστούν άμεσα με σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της καθαριότητας και των υποδομών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου