ΤΟΠΙΚΑ

“Εφυγε” χθες ο Μπάμπης Κεχαΐδης

εφυγε-χθες-ο-μπάμπης-κεχαΐδης-851206

Στις γειτονιές των αγγέλων βρίσκεται από χθες ο λατρεμένος δάσκαλος και μουσικός Μπάμπης Κεχαΐδης, ο οποίος “έφυγε” πλήρης ημερών, σε ηλικία 95 ετών, μετά από γενναία, ολιγόμηνη μάχη με την επάρατο. Σήμερα θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, ενώ στις 11 το πρωί, θα ψαλεί η εξώδειος ακολουθία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Το γλυκό του χαμόγελο, που πλέον φωτίζει σα γλυκιά συγχορδία τους ουρανούς της αιωνιότητας, βασίλεψε γαλήνια χθες, στις 6 το απόγευμα, σκορπίζοντας βαθιά θλίψη στα λατρεμένα μέλη της οικογένειάς του. Ανθρωπος με σπάνια χαρίσματα ψυχής, πέρα από το αδιαμφισβήτητο μουσικό του ταλέντο, ο εκλιπών έχαιρε εκτίμησης και έγραψε την δική του ιστορία στις πολιτιστικές σελίδες της περιοχής, φέροντας πάντα ως τίτλο τιμής την καταγωγή του από τα άγια χώματα των αλησμόνητων πατρίδων. Η ζωή του όλη ήταν σύμφυτη με την μουσική και την δράση του “Ελληνικού Ωδείου”, που “γέννησε” κι ανέδειξε αμέτρητα μουσικά ταλέντα, δημιουργώντας παράλληλα βαθιές ρίζες συνέχειας. Αφιερωμένη σε αυτή την πολύτιμη προσφορά ήταν εξάλλου, η πρόσφατη απόδοση τιμής στο πρόσωπό του, με πρωτοβουλία του Ροταριανού Ομίλου Βόλου “Αργώ”, που του είχε δώσει πολύ μεγάλη χαρά.

Στην τελευταία του μάλιστα συνέντευξη που παραχώρησε στον “Τ” και τη γράφουσα, ο αξέχαστος δάσκαλος μίλησε με αγάπη για τα “παιδιά του”, όπως αποκαλούσε χαρακτηριστικά τους μαθητές του, την πιστή και αφοσιωμένη του σύζυγο Αννα, τα παιδιά του Κώστα και Βάσω,η οποία συνεχίζει επάξια το έργο του, τα εγγόνια του Αννα, Αφροδίτη, τρίτη γενιά του “Ελληνικού Ωδείου”, Χάρη και Αναστάση, αλλά και τις μνήμες της ζωής του. Βαθιά καλλιεργημένος κι ευγενής, ο Μπάμπης Κεχαΐδης πάλεψε γενναία στον στίβο της ζωής, αντλώντας δύναμη από την μουσική και την αγάπη όσων των περιέβαλλαν.

Στη μνήμη του σπουδαίου δάσκαλου και μουσικού, ο οποίος αγαπούσε τα παιδιά, είναι η συναυλία που διοργανώνει το Ελληνικό Ωδείο Νέας Ιωνίας της Βάσως Κεχαΐδου Κορφιάτη, αύριο, στην αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής. Οπως τόνιζε άλλωστε ο ίδιος κατ επανάληψη “πρέπει όλοι να αγκαλιάσουν την μουσική, γιατί δίνει φτερά”. Αυτά τα φτερά που σκέπαζαν προστατευτικά όλη του την ζωή, άνοιξαν διάπλατα χθες, για να τον οδηγήσουν στον αιώνιο παράδεισο του φωτός και των χρωμάτων. Ο “Τ” εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου