ΤΟΠΙΚΑ

«Πόλεμος» ξέσπασε για τις Κυριακές

πόλεμος-ξέσπασε-για-τις-κυριακές-679617

Μεταξύ Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων, με αφορμή τα ερωτηματολόγια

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει από χθες μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και του Συνδέσμου Εμποροϋπαλλήλων Βόλου αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και τα σχετικά ερωτηματολόγια που μοιράστηκαν από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου από την αρχή της εβδομάδας.

Η κόντρα μεταξύ τους ξεκίνησε όταν προχθές ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, κάλεσε τους καταστηματάρχες να μη δεχτούν τα ερωτηματολόγια του Εμπορικού Συλλόγου και να συνταχθούν μαζί τους σε ένα κοινό πλαίσιο αγώνα «ενάντια στα μνημόνια που καταστρέφουν τις ζωές τους».

Στη συνέχεια ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, απαντώντας χθες με ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότιδεν πρόκειται να απολογηθεί γιατί ζήτησε και γραπτώς από τα μέλη του, τη θέση που χρόνια και επανειλημμένα έχει δημοσιοποιηθεί και είναι «Ποτέ την Κυριακή», ενώ διευκρίνισε ότι αποφάσισε να μοιράσει ερωτηματολόγια για να συγκεντρώσεικαταγεγραμμένες τις απόψεις των συναδέλφων τους προκειμένου εμπεριστατωμένα και σαφώς να καταδείξει στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη την άρνηση των συναδέλφων για περαιτέρω άνοιγμα των καταστημάτων.

Παράλληλα αναφέρει ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο θα έπρεπε οι δύο Σύλλογοι να είναι ενωμένοι προκειμένου μαζί να διεκδικήσουν από τον Αντιπεριφερειάρχη αρνητική απόφαση για τις Κυριακές.

Ωστόσο σε δεύτερη απάντηση χθες ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου – Ν. Ιωνίας σημειώνει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος δεν απαντά σε ζητήματα που έθεσε, όπως ανασφάλιστη εργασία στα καταστήματα ένδυσης – υπόδησης και στους μισθούς πείνας που δίνονται στους εργαζομένους, ενώ παράλληλα επαναλαμβάνουν την αντίθεση τους στην εργασία τις Κυριακές, και δηλώνουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω.

Στο τέλος της ανακοίνωσής τους προσθέτουν επίσης, ότι αναμένουν την πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου για διαβούλευση με τον αντιπεριφερειάρχη σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Δυστυχώς βρισκόμαστε όλοι μπροστά σε έναν ήδη ψηφισμένο Νόμο (εδώ μάλλον χρειάζεται να αποσαφηνίσουμε ότι δεν ψηφίζουν οι Σύλλογοι του Νόμους) που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων για 7 Κυριακές και δίνει το δικαίωμα στον Αντιπεριφερειάρχη να αποφασίσει για τις άλλες 45 Κυριακές του χρόνου. Σ’αυτό το σημείο λοιπόν, ο Εμπορικός Σύλλογος, στην προσπάθειά του να αποτρέψει το καθολικό άνοιγμα των Κυριακών, προσπαθεί να συγκεντρώσει καταγεγραμμένες τις απόψεις των συναδέλφων, προκειμένου εμπεριστατωμένα και σαφώς να καταδείξει στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη την άρνηση των συναδέλφων για περαιτέρω άνοιγμα των καταστημάτων».

Από την άλλη πλευρά στη χθεσινή απάντησή του ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι: «Με δυσάρεστη έκπληξη βλέπουμε πως το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου προσπαθεί να απαντήσει μονομερώς στο σύνδεσμό μας επειδή είμαστε κάθετα αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στην καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς μας από την ΤΡΟΪΚΑ & τη συγκυβέρνηση των δεινών του Ελληνικού λαού».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου