ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο αύριο ο Νίκος Σοφιανός

στο-βόλο-αύριο-ο-νίκος-σοφιανός-679659

Με φετινό κεντρικό σύνθημα «Αλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη», δανεισμένο από τα κείμενα του Μπρεχτ, ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο πάρκο του Ρήγα Φεραίου το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Βόλο. Κεντρικός ομιλητής του φεστιβάλ θα είναι το μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός, ο οποίος θα αναπτύξει σχετικό θέμα στις 21:50 το βράδυ.

Παράλληλα θα γίνουν συζητήσεις με Ελληνες μετανάστες της Γερμανίας μέσω Skype, σχετικά με τις συνθήκες ζωής εκεί. Με αφορμή το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Βόλου χθες το μεσημέρι οι Νομαρχιακές Οργανώσεις Μαγνησίας και ΑΕΙ της ΚΝΕ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ.

Στα 45 χρόνια δράσης της ΚΝΕ αναφέρθηκε το μέλος της ΚΝΕ Κατερίνα Δημουλά, τονίζοντας ότι: « Για εμάς, την ΚΝΕ, που φέτος γιορτάζουμε και τα 45 χρόνια δράσης, επιτυχία του Φεστιβάλ σημαίνει πρώτα και κύρια, το σύνθημα «Αλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη» η ουσία του και να συζητηθεί με όλο και περισσότερους νέους και νέες».

Από την πλευρά το μέλος της ΚΝΕ Αντώνης Δήμτσας, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που θα γίνουν μέσω Skype με Ελληνες μετανάστες της Γερμανίας, τονίζοντας τα εξής: «Για πρώτη φορά γίνεται τέτοια προσπάθεια και σκοπός μας είναι να συζητήσουμε με νέους ανθρώπους που εργάζονται στη Γερμανία, προκειμένου να μας μιλήσουν για τις συνθήκες ζωής τους».

Στη στάση της δημοτικής αρχής να «κατεβάσει» όλες τις αφίσες της ΚΝΕ αναφέρθηκε ο Λευτέρης Στεργίου, επισημαίνοντας: «στην παρέμβαση μας στο Δήμαρχο και στην Αντιδήμαρχο οι δικαιολογίες που ακούστηκαν έπεσαν στο κενό από την ίδια τη ζωή, αφού άμα κάποιος κάνει μια βόλτα στο Βόλο τώρα θα δει ότι πέτυχαν τον πραγματικό τους στόχο».

Τέλος, το μέλος της ΚΝΕ Ολγα Τζίτζιου, κάλεσε όλους τους νέους που βλέπουν τα αδιέξοδα του συστήματος να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ στο Βόλο.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου